‘ORMANLARI KORUMAK ANAYASANIN GEREĞİ’

825

Ormanları korumanın hem devletin hem de vatandaşın asli bir görevi ve ödevi olduğunu ifade eden Anayasanın 169. ve 56. Maddesine dikkat çeken Kütahya Barosu, tüm yetkilileri kanunları uygulamaya, Anayasa’nın üstün tutulmasına ve ormanları korumaya davet etti.

Kütahya Barosu Muğla Milas Akbelen ormanlarının kıyımına engel olmak için verilen mücadeleye destek açıklaması yaptı. 24.07.2023 tarihinde İkizköylüler, Muğla Milas Akbelen ormanlarına sabahın erken saatlerinde intikal eden kesim ekiplerinin Jandarma eşliğinde, seri bir şekilde ağaç kesimine başlandığına değinen açıklamada ormanı koruyan yurttaşlara, ekoloji mücadelesi veren sivillere, Avukatlara ve hatta milletvekillerine karşı; jop, biber gazı, Toma kullanılarak sert müdahalelerde bulunulduğu ve orantısız güç uygulandığına dikkat çekildi.

ORMANLARI KORUMAYA DAVET EDİYORUZ

Orman ekosistemine ve doğrudan tüm canlıların yaşam haklarına saldırı niteliğinde olan bu hukuka aykırı eylemlerin ivedi olarak sona erdirilmesi gerektiğine vurgu yapılırken ormanları korumanın hem devletin hem de vatandaşın asli bir görevi ve ödevi olduğunu ifade eden Anayasanın 169. ve 56. Maddesine dikkat çekildi. İkizköy ve civar köylerde yaşayan köylülerin ve yaşam savunucularının, barışçıl eylemlerle ormanı korumalarının en doğal hakları olduğunu belirten açıklama şöyle devam etti: “Kütahya Barosu olarak; En temel hak olan yaşama hakkı kapsamında Akbelen ormanını savunmak için onurla mücadele eden İkizköylülere, yaşam savunucularına ve yasa ve usule aykırı olarak 2 kez gözaltına alınan Av. İsmail Hakkı Atal ’a yapılan saldırıları şiddetle kınıyoruz. Tüm yetkilileri kanunları uygulamaya, Anayasa ’nın üstün tutulmasına ve ormanları korumaya davet ediyoruz.”

KÜTAHYA BAROSU




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *