REKTÖR UYSAL 4 YILDA GÜZEL İZLER BIRAKTI ‘HOŞ BULDUM HOCAM’

404

DPÜ Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal, Resmî Gazete’de yer alan atama kararı uyarınca görevini Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak’a bıraktı. Dört yıl boyunca Kütahya’da güzel izler bırakan Prof. Dr. Kazım Uysal’ın hayatına dokunduğu öğrencilerden biri DPÜ Grafik Tasarım Bölümü Öğrencisi Emre Günay oldu.

Memleketinden Kütahya’ya indiğinde Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nin (DPÜ) görevini devreden Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal’ın kendisiyle tesadüfen karşılaştığını belirten DPÜ Öğrencisi Emre Günay’ı, yurduna Prof. Dr. Kazım Uysal bıraktı. Günay, “O gün Kazım Hoca ile ilk kez karşılaşmıştım o bana “hoş geldin” dedi ben de “Kütahya’yı hoşbuldum” şeklinde konuştu. 

‘İLK BAŞTA TANIYAMADIM’

DPÜ’deki ilk dersini Rektörlük makam aracında alan Emre Günay, “Ders döneminin başında memleketim Nazilli’den otobüsle Kütahya’ya indim. Elimde iki tane valiz vardı. Tabii zorlanıyordum yolda. Yavaş yavaş giderken bir araba önümde durdu. Ben ilk başta yol soracak zannettim biraz da çekindim oralı olmadım, yoluma devam ettim. Daha sonra korna çaldı. Eliyle “gel” diye işaret yaptı. Ben de gittim aracın bagajını açtı. Ben de eşyalarımı yerleştirdim. İçeri bir girdim. Tabii ilk başta direkt tanıyamadım ama sima olarak da tanıyorum gibi geldi. Sonra düşündüm içimden “Kazandığım üniversitenin rektörü bu” dedim. Kazım Hoca bana dedi ki “Sen beni tanıdın mı? “Evet hocam tanıdım” dedim. “Hoş geldin şehrimize, okuluna buyur bin” dedi. Arabaya bindim.” Şekline konuştu.

‘HAYATA DAİR BİR UMUTTU’

Rektör Prof. Dr. Kazım Uysal ile araçta sohbet ettiklerini belirten Günay,  “Kazım Hoca hangi bölümü okuduğumu sordu. “İşini iyi yaparsan güzel yerlere gelirsin. Seni en güzel yerlerde görmek isteriz” dedi. Daha sonra beni yurduma kadar bıraktılar. Böyle güzel bir başlangıç tabii ki insana öğrenim hayatına dair umut veriyor” ifadelerini kullandı.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *