ÇANAKKALE BOĞAZINI YÜZEREREK GEÇTİ: TÜRKİYE BİRİNCİSİ RECEP TULA OLDU

311

36. Çanakkale Boğazı Wilusa Rotary Yüzme Yarışında Engelliler Umut Spor Kulubü sporcusu Recep Tula 1.06 derecesiyle Paralimpik genel klasmanda Türkiye birincisi oldu. Bin yüzücünün katıldığı yarışta gururu yaşadıklarını belirten Kulüp Başkanı Hatice Yakar, başarı takdiri çağrısında bulundu.

30 Ağustos 2023 tarihinde Çanakkale Boğazı’nda gerçekleştirilen 36. Çanakkale Boğazı Wilusa Rotary Yüzme Yarışı düzenlendi. 17 ülkeden yaklaşık Bin yüzücünün katıldığı 12 kategoride gerçekleştirilen yarışta, yarışmacılar feribotla başlama işaretinin verileceği Eceabat ilçesine götürüldü. Saat 08.30’da yüzücüler startın verilmesiyle kulaç attı. Çok sayıda engelli sporcu da yarışlarda kulaç atarken, zorlu bir mücadele yaşandı.

BİR BÜYÜK BAŞARI DAHA

Genç yaşta elde ettiği çok sayıda başarı ile adından söz ettiren Engelliler Umut Spor Kulubü sporcusu Recep Tula 1.06 derecesiyle Paralimpik genel klasmanda Türkiye birincisi oldu.

Çanakkale Boğazı’nı geçerek Türkiye birincisi olan Tula, paralimpik klasmanında 1 saat 4 dakika 25 saniyeyle Türkiye birinci oldu. Tula’nın bu başarısı kentte büyük bir sevince sebep oldu. Kütahya Engelliler Umut Spor Kulübü Başkanı Hatice Yakar, sporcuları ile gurur duyduklarını belirtti. Ayrıca bu başarıdan dolayı tüm Kütahyalıları da haklı bir gurur ve sporcu adına başarı takdiri çağrısında bulundu.

‘ZAFERİN ŞEHRİNE GURURLA DÖNDÜ’

Başkan Yakar, “Kütahya’mız zaferin şehri olarak anılıyor. 30 Ağustos Zafer Bayramımızı hep birlikte coşku ile kutluyoruz. Böylesine önemli bir günde sporcumuz Recep Tula’nın böyle bir başarı elde etmesi gerçekten bizi gururlandırdı. Sporcumuzu tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

Çok sayıda bilindik simanın yanı sıra düzenlenen yüzme yarışına eski Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen de katıldı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *