BİZ TÜRK MİLLETİYİZ ASLA BOYUN EĞMEYİZ

216

Zafertepe’de 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına katılan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak Gazi Mustafa Kemal’in emaneti emin ellerde olduğunu, Türk gençliğiyle birlikte bu destansı zaferin nesillere aktarılacağını belirterek “Türk milletiyiz asla boyun eğmeyiz. Buradan bunu tüm dünyaya anlattık” dedi.

Kütahya’nın Altıntaş ilçesine bağlı Zafertepeçalköy’deki kutlamalar Zafer Abidesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni başladı. Tören alanında sahne gösterileri, tören geçişi, Jandarma Genel Komutanlığı Mehteran Birliği Konseri, Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı Üzüm Salkımı Gösterisi ve Türk Yıldızları Gösterisiyle taçlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’da katıldı. Zafertepe Meydanı ziyaretçi akınına uğrarken, ziyaretçiler tarihe birkez daha tanıklık etti.

 ‘ATATÜRK’ÜN EMANETİ EMİN ELLERDE’

Tarihimiz eşsiz destanlarla dolu bir tarih olduğunu vurgulayan Bakan Bak “Bu destanlardan biri de şüphesiz 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesidir. 30 Ağustos Büyük Taarruzun zaferle taçlandığı bir kahramanlık öyküsüdür. 30 Ağustos azmin mücadelenin inancın öyküsüdür. Bakın inanç azim ve mücadele işte bunlar Türk milletinin en temel özellikleridir. Bize Başkomutanlık Meydan Muharebesini kazandıran hem askeri siyasi deha hem de milletimizin eşsiz karakteridir. Bize istikbal kazandıran o ruh bugün hala diridir canlıdır. Bizi dimdik ayakta tutan gücün kaynağı burada saklıdır. Asırlar geçer ama 26 Ağustos 1922 de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e büyük taarruz planını kurdurtan o güçlü irade sarsılmaz ve yıkılmaz” ifadelerini kullandı.

Gazi Mustafa Kemal’in emaneti emin ellerde olduğunun altını çizen Bakan Bak “Söğüt’ten Dumlupınar’a uzanan hikâyemizi bu gençler devam ettirecek. Çalışarak okuyarak üreterek inanarak vazgeçmeden yılmadan hayal kurarak o hayalin peşinde koşarak başaracaksınız. Siz hayallerinize doğu yol alırken ihtiyacınız olan her an da biz yanınızda olacağız. Sizi hayallerinizi projelerini bütün imkânlarımızla destekleyeceğiz” şeklinde konuştu.

‘DÜNYAYA MÜHRÜMÜZÜ VURACAK

BÜYÜK ATILIMLAR YAPACAĞIZ’

Ağustos ayının Türklerin zaferler ayı olduğunu dikkat çeken Bakan Bak “Malazgirt Sakarya’ya Sakarya’dan Dumlupınar’a. Biz o şanlı mazimizin üzerine bina edilmiş bir Türkiye’de yaşıyoruz. Ve Türkiye yüzyılı vizyonumuzun ilhamını işte o büyük zaferlerden alıyoruz. Bilimde, teknolojide, savunma sanayinde, sanatta, eğitimde, kültürde ve sporda dünyaya mührümüzü vuracak büyük atılımlar yapacağız” dedi.

Büyüyen ve gelişen güçlü Türkiye vurgusu yapan Bakan Bak şu ifadeleri kullandı; “Ezan susmayacak bayrak inmeyecek yüce Türk milleti sonsuza dek payidar kalacak. Bugün burada 30 Ağustos’ta bütün dünyaya şunu söyledik; biz Türk milletiyiz asla boyun eğmeyiz. Buradan bunu tüm dünyaya anlattık.”

BAYRAMI KÜTAHYA’MIZDA

KARŞILAMANIN GURURU İÇERİSİNDEYİZ

Başkomutan Meydan Muharebesinin 101. yıl dönümünde Kütahyalılarla birlikte kurtuluşun topraklarında yer almaktan duyduğu gurur dile getiren Kütahya Valisi Musa Işın “30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kuruluşun ve kurtuluşun şehri, şehitler diyarı Kütahya’mızda birlik ve beraberlik içerisinde karşılamanın gururu içerisindeyiz. Millet olarak, birlik ve beraberlik içinde, geleceğe umutla bakıyoruz” dedi. Bağımsızlığın bir milletin en değerli hazinesi olduğunu vurgulayan Vali Işın “Bu bayram, birlik ve beraberlik ruhumuzu pekiştirmek, gelecek nesillere bu değerleri aktarmak için önemli bir fırsattır. Türk milleti olarak, geçmişimize sahip çıkmaya, değerlerimizi korumaya ve bağımsızlık mücadelesini her daim canlı tutmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *