BU CADDE KİMİN İÇİN YAPILDI?

419

Bekir Avlupınar Caddesi yayalaştırma projesi açıldığı günden beri vatandaşın gözde mekanları arasında yer alırken, son dönemlerde çok fazla motosiklet olması tepkilere yol açıyor. Vatandaşlar cadde de rahat yürüyemez olduklarını belirtürken, işletmelerde soruna acil çözüm bulunmasını istiyorlar.

Kanal Kütahya Projesinin ilk etabı olarak projelendirilen Bekir Avlupınar Caddesi Yayalaştırma Projesi hizmete sunulduğu günden bugüne vatandaşlar tarafından en beğenilen projeler arasında yer almaya devam ediyor. Gençlerin, çocukların ve ailelerin keyifli bir vakit geçirebilmesi adına trafiğe kapalı olarak vatandaşa sunulan cadde de şu an vatandaşların en büyük sorunu motosikletler. Motosikletlerin büyük bir tehlike yarattığından şikâyetçi olan vatandaşlar, birinin canı yanmadan yetkilerin bu sorunu acilen çözüme kavuşturmasını bekliyorlar.

DAHA ÖNCE BİR ÇOCUĞA MOTOR ÇARPTI

Bekir Avlupınar’da korktukları en büyük sorunun bir çocuğun zarar görmesi olduğunu dile getiren Bekir Avlupınar Caddesinde İşletme Sahibi İlhan Çelik, çocukların buraya kapalı cadde olduğu için paten binmeye top oynamaya geldiklerini belirtti. Çelik “O saatlerde buradan motosikletlerin gelip geçmesi bizi korkutuyor. Bizim üzüldüğümüz tek konu o. Burada daha önce çocuk çarpıldı. Motor çarptı” ifadelerini kullandı.  Müşterilerden yana şu an bir sorun yaşanmadığını ifade eden Çelik “Şikâyet eden olduğunda da biz motorluları uyarıyoruz. Yeri geliyor zabıtalar geliyor. Onlar uyarıyor. Yine de sistem bu şekilde sürüyor” ifadelerini kullandı.

‘KEDİ MOTOSİKLETİN ALTINDA EZİLDİ’

Hem esnaf olarak hem de vatandaş olarak motosikletlerden şikâyetçi olduğunu belirten İşletme Sahibi İbrahim Aktaş “Burada kedi motosikletin altında ezildi. O yüzden bu durumun çözüme kavuşturulması lazım. Ben bir hayvan severim. İki gün sonra başka bir cana da bunun olmayacağının garantisi yok. Burada çocuklar da oyunlar oynuyor. Burası kapalı bir cadde kimsenin kendini tehlikede hissetmemesi lazım” şeklinde konuştu.

‘GECE 3’TE 4’TE MOTOR

SESİYLE UYANIYORSUNUZ’

Gece, kafeler kapandıktan ve cadde boşaldıktan sonra motosikletliler gelip burada yarış yaptıklarını dile getiren Aktaş “Ön kaldırıyorlar. Onlar bunu eğlence sanıyorlar. Gece 3’te 4’te siz onların sesiyle uyanıyorsunuz. Bunları yapanlara ceza kesilmesi lazım. Sadece esnaf olarak değil, burada yaşayan bir vatandaş olarak da bu durumdan şikâyetçiyiz” ifadelerine yer verdi.

‘ÇOCUĞUMU TEK BAŞINA

BURAYA GÖNDERMEM’

Çocuğuyla birlikte keyifli bir şekilde cadde vakit geçirmek istediğinin altını çizen İsmet Gezgin “Burası kapalı bir cadde ve ben çocuğumu buraya getirdim rahat rahat oynasın eğlensin diye. Ama çocuğumu tek başına buraya göndermem. Şimdi bile elini bırakamam” diye konuştu.

‘SABAHA KADAR MOTOSİKLET

SESLERİ SUSMUYOR’

Caddeye yakın oturduklarını kaydeden Gezgin şu ifadeleri kullandı; “Sadece bu saatler motosiklet sorunu var diyemeyiz. Sorun gece de devam ediyor. Bu caddede sabaha kadar motosiklet sesleri susmuyor. Biz şikâyetçiyiz ama bizim elimizden bir şey gelmiyor. Zabıta geziyor, uyarıyorlar. Görüyoruz. Ama uyarının hiçbir faydası yok.”

‘KORKUMUZ BİRİNİN BİR GÜN

ZARAR GÖRECEK OLMASI’

Motosikletlileri yeterince uyarmaya çalıştıklarına vurgu yapan Bekir Avlupınar Caddesinde İşletme Sahibi İlhan Çelik zabıtanın da bu konuda uyarılarını yaptığını belirterek “Ama belli bir zaman sonra tekrar sıkıntı yaratıyor devam ediyorlar. Gündüz burada çocuklar oyun oynuyor. Hiçbir çocuğumuz zarar görsün istemiyoruz. Bizi şu an en çok korkutan durum bu” ifadelerini kullandı.

Caddenin trafiğe kapalı olduğunu ve işletmelerin masa koydukları alanda tehlike yarattıkları bir durumun olmadığına dikkat çeken Çelik “Cadde kapalı, bir de masalarımızı koyduğumuz alanlar için işgaliye bedelini belediyemize ödüyoruz. Ve bizim bir sınırımız var. O sınıra kadar masalarımızı koyuyoruz. Zaten o çizgiyi aşarsak belediye devreye giriyor” diye konuştu.

Sorunun sadece gündüz yaşanmadığını kaydeden Çelik “Akşam 6’dan 7’den sonra burası çok kalabalık oluyor. O saatlerde de motorların burada dolaşması bambaşka bir sıkıntı yaratıyor. Gündüz de akşam da çocuklar oluyor, müşteriler rahatsız oluyor. Ama bizim tek korkumuz birinin bir gün zarar görecek olması” ifadelerine yer verdi.

‘HEM ESNAF HEM VATANDAŞ

OLARAK ŞİKAYETÇİYİZ’

Motosikletlerin caddede hızlı ve çok dikkatsiz bir şekilde geçip gittiklerininaltını çizen İşletme Sahibi İbrahim Aktaş konuşması sırasında da gürültülü bir şekilde geçen motorlara dikkat çekerek “Hem işiniz hem de eviniz bu caddede. Motorların sesi de, buradan böyle rahat rahat gelip gitmesi de artık sizin sorununuz haline geliyor. Sadece esnaf olarak değil, burada yaşayan bir vatandaş olarak da bu durumdan şikayetçiyiz. Bu sorunun bir an önce önüne geçilmesi lazım” dedi.

Caddede esnaf kuryelerin ve paket servis yapan mekanların olduğunu belirten Aktaş “Onlar işlerini yapıyor. Biz onlardan şikâyetçi değiliz. Ama burayı keyfi olarak kullanan motosikletliler için acilen çözüm bulunmalı. Kuryenin de dikkat etmesi lazım tabii ki ama emin olun burada sorun yaratan motor kuryeler değil” şeklinde konuştu.

‘MOTOSİKLET SORUNU DÜZELİRSE

CADDEMİZ ZATEN GÜZEL’

Artık anne babaların çocuğunu alıp caddeye çıkmansının ya da çocuğunu caddeye yalnız göndermenin tehlike oluşturduğunu vurgulayan İsmet Gezgin “Özellikle artık bu cadde eğlenmek ve keyifli vakit geçirmek motosikletli gençlerin oldu. Gençler boş caddede eğlenmek istiyor. Pist alanları var. Oraya gidip eğlensinler. Burası bize, gençlere, çocuklara ailelere sunulan güzel bir proje oldu. Eğer motosiklet sorunu düzelirse caddemiz zaten güzel” ifadelerine yer verdi.

‘UYARININ HİÇBİR FAYDASI YOK’

Cadde de çocukların oyun oynadığını dile getiren Gezgin sözlerine şöyle son verdi; “Burada denetimlerin artırılması gerekiyor. Zabıta geziyor, uyarıyorlar. Görüyoruz. Ama uyarının hiçbir faydası yok. Belki ceza kesilebilir. Bu şekilde önüne geçmek mümkün olabilir. Birkaç kişinin canı yandıktan sonra atılacak bir adımın da faydası yok. Kimse zarar görmeden bu sorunun önüne geçilmeli.”

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *