BİRİNCİ SINIFLAR İÇİN DERS ZİLİ ÇALDI ‘HAYATA HAZIRLANACAKLAR’

210

Okul öncesi ile ilkokul 1 ve liselerin 9′ uncu sınıf öğrencileri, “Uyum programı” çerçevesinde ilk derse başladı. Minikler için bu haftanın, ömür boyu unutamayacakları anıların ve arkadaşlıkların başlangıcı olacağına değinen Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit,“Öğretmenleri olarak onların hayata hazırlamalarına yardımcı olacağız.” Dedi.

Kütahya’da 2023-2024 eğitim öğretim yılı öncesinde okul öncesi ile ilkokul 1 ve liselerin 9’uncu sınıf öğrencileri için hazırlanan okula uyum programı ve rehberlik uygulamaları başladı. Okul öncesi, ilkokul 1’inci ve lise 9’uncu sınıf öğrencileri için hazırlanan uyum programı ise 8 Eylül Cuma gününe kadar sürecek. Programa katılan öğrenciler, 5 günlük süreçte okulları, öğretmenleri ve arkadaşlarıyla buluşacak.

‘UNUTULMAYACAK BİR HAFTA OLACAK’

Uyum programının başlaması dolayısıyla açıklamalarda bulunan Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit,“ Tüm sınıf ve kademelerde 11 Eylül’de başlayacak olan 2023-2024 eğitim öğretim yılı öncesinde okul öncesi, ilkokul ve liseye başlayacak öğrencilerimiz için 4-8 Eylül tarihleri arası düzenlenecek olan uyum programı kapsamında okul öncesi, ilkokul 1 ve lise 9’uncu sınıf öğrencilerimiz okulları, öğretmenleri ve arkadaşlarıyla buluştu. Okula, sınıfa ilk adımlarını atarak eğitim hayatlarına başlayacak olan minik çocuklarımız için bu hafta, ömür boyu unutamayacakları anıların ve arkadaşlıkların başlangıcı olacaktır. Öğretmenleri olarak onları bir aile sıcaklığı ile kucaklayacak ve kendilerini önlerindeki hayata hazırlamalarına yardımcı olacağız.” Dedi.

‘45 BİN ÖĞRETMEN ATANDI’

Uyum programı sonrası eğitimlerine başlayacak olan tüm öğrencilerin tatil sonrası dinlenmiş, tazelenmiş ve okullarını özlemiş olarak tüm ilgi, heyecan ve azimleri ile öğrenme yolculuklarına kaldıkları yerden devam edeceklerine değinen Başyiğit, “Bakanlığımız tarafından gerçekleştirilen 45bin öğretmen ataması ile 01 Eylül 2023 tarihinde göreve başlayan maarif ailemize katılan değerli öğretmenlerimize de hoş geldiniz diyor, güzel ve başarılı bir meslek hayatı geçirmelerini diliyorum.       Bu duygu ve düşüncelerle 2023-2024 eğitim öğretim yılının Kütahya’mıza ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyor; eğitim ailemize sağlıklı ve başarılı bir eğitim öğretim yılı diliyorum. 

Kütahya’nın Hisarcık ilçesindeki Atatürk İlkokulunda “uyum programı” çerçevesinde minik öğrenciler velileriyle birlikte okula geldi. İlk günün heyecanını yaşayan minikler, arkadaşları ve öğretmenleriyle tanıştı. Öğretmenler ise veli ve öğrencileri uyum programı konusunda bilgilendirdi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *