‘TEKNOLOJİ YATIRIMLARI GELECEĞE IŞIK TUTUYOR’

211

TEKNOFEST Ankara’da DPÜ standını gezen Başkan Işık, ülkemizin bu yöndeki yatırımlarının geleceğe ışık tuttuğunu ifade etti. TEKNOFEST Ankara’ya son şampiyon ünvanlı iki takımla geldiklerini ifade eden DPÜ Rektörü Kızıltoprak, başarının devamı için elinden geleni yapacağı vurguladı

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık ve Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak ve Ankara Etimesgut Havalimanı’nda düzenlenen dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’i ziyaret etti.

Kütahya Belediyesinin sponsor olduğu Dumlupınar Üniversitesi TEKNOFEST Ankara’da kurduğu stant başta olmak üzere festivaldeki stantları gezen Başkan Işık TEKNOFEST’in önemine vurgu yaptı, ülkemizin bu yöndeki yatırımlarının geleceğe ışık tuttuğunu ifade etti.

‘BAŞARININ DEVAMI İÇİN

ELİMDEN GELENİ YAPARIM’

Akademisyen ve öğrencilerimizle görüşen ve çalışmaları hakkında bilgi alan Prof. Dr. Kızıltoprak, eden öğrencileri ve akademisyenleri tebrik etti. Alandaki şampiyon takımlar KARANDA İHA ve DUSCART ile YAZTEM RothDevelopers’ta yer alan öğrencilerle uzun süre sohbet eden ve çalışmalarını inceleyen Kızıltoprak, TEKNOFEST Ankara’ya son şampiyon ünvanlı iki takımla gelen DPÜ’nün rektörü olmaktan gurur duyduğunu ve bu başarının devamı için elinden geleni yapacağını ifade etti. Prof. Dr. Kızıltoprak, TEKNOFEST Ankara’daki tek üniversite radyosu olan Radyo Dumlupınar’ın çalışmalarından övgüyle bahsetti.

ULUSAL MEDYADAN YOĞUN İLGİ

TEKNOFEST alanında yer alan medya kuruluşlarının DPÜ standına büyük bir ilgi gösterdi. Öğrenci ve akademisyenler etkinliğin ilk gününden bu yana ulusal ve yerel medya kuruluşlarına verdiği demeçlerle DPÜ ve takımlarını tanıttı. Öte yandan alanda Sağlık Bakanı Yardımcısı Şuayip Birinci’yle bir araya gelen Rektör Kızıltoprak Birinci’yle DPÜ’nün yürüttüğü çalışmalar hakkında sohbet etti.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *