DERS ZİLİNİN ÇALMASIYLA ÜCRETSİZ YEMEK BAŞLADI

483

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen okul öncesinde haftada 5 gün ücretsiz yemek uygulamasına 2022-2023 eğitim öğretim yılı ikinci dönemiyle başlandığını ifade eden Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, kendi mutfağında yemek hazırlanması mümkün olmayan okullarda yemeklerin satın alınarak tedarik edildiğini belirtti

Okul öncesinde ücretsiz yemek uygulaması başladı. Millî Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit ve Şube Müdürü Mustafa Topuz Şeker Anaokulunu ziyaret ederek ikinci dönemin ilk gününde öğrencilerin heyecanına ortak oldular.

HAFTANIN 5 GÜNÜ YEMEK SAĞLANACAK

Ziyarette ücretsiz yemek uygulaması hakkında konuşan Millî Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit “Okul öncesinde ücretsiz yemek uygulaması bugün itibariyle başladı. Millî Eğitim Bakanlığımız tarafından hayata geçirilen okul öncesinde haftada 5 gün ücretsiz yemek uygulamasına 2022 – 2023 eğitim öğretim yılı ikinci dönemiyle beraber tüm öğrenciler için kademeli olarak hayata geçirilen ücretsiz yemek hizmeti ilk ders zilinin çalması ile başlandı.” İfadelerini kullandı.

‘SATIN ALINARAK TEDARİK EDİLECEK’

Okul mutfağında yemek hazırlama imkanı bulunan anaokulları ile bünyesinde ana sınıfı bulunan okul ve kurumların mutfak ihtiyaçları için ilgili okullara gerekli bütçe tahsisinin yapıldığını vurgulayan Başyiğit, “Kendi mutfağında yemek hazırlanması mümkün olmayan okullarımız için beslenme hizmetinin sadece Milli Eğitim Bakanlığına bağlı meslek liseleri ve öğretmenevleri ile yemek hazırlayan diğer kamu kurumlarından satın alınarak tedariklerini sağlıyoruz. Bu kapsamda ücretsiz yemek hizmetinde emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *