150 DOKTOR KÜTAHYA’YA ATANDI

269

112.Dönem DHY Doktor Atamalarında Kütahya’ya 19’u Uzman, 131’i Pratisyen toplam 150 hekim kadrosu verildi. 150 doktor atamasını Kütahya’ya müjdeleyen AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, Şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Gelişerek ve büyüyerek hep daha iyiye inşallah” ifadelerini kullandı

19’U UZMAN HEKİM OLARAK GÖREV YAPACAK

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 112. Devlet hizmet yükümlülüğü atamaları kapsamında Kütahya’ya toplam 150 hekim ataması yapılacağını müjdeledi.

Kütahya merkez ve ilçeleri kapsayan atama ile önümüzdeki günlerde 19 uzman hekim, 131 pratisyen hekim, toplamda 150 hekim göreve başlayacak.

‘GELİŞEREK VE BÜYÜYEREK HEP DAHA İYİYE’

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve yönetim hizmetleri genel müdürüne şükranlarını sunduğunu ifade eden Mustafa Önsay, “Şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Gelişerek ve büyüyerek hep daha iyiye inşallah…” ifadelerini kullandı. AK Parti Kütahya Milletvekilleri de doktor ataması yapılan listeyi paylaşarak şehirde görev yapacak uzman hekimlere hayırlı olsun temennilerinde bulundu

Atamalar kapsamında Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesine Algoloji, Anatomi, Anesteziyoloji ve Reanima, Çocuk Kardiyolojisi, Gastroentrolojik cerrah, Tabip, Aile Hekimliği Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ve Neonatoloji bölümlerinde görevlendirilmek üzere toplamda 35 hekim ve cerrah ataması gerçekleşti.

NEONATOLOJİ VE ALGOLOJİ

HANGİ HASTALIKLAR İLGİLENİR?

Atamaların yapıldığı branşlardan Algoloji, Neonatoloji bölümleri dikkat çekti. Gebelik, doğum ve sonrasındaki bir aylık süreçte bebeğin sağlığı ile ilgilenen tıbbi birim olarak bilinen Neonatoloji ile Kütahya’da sarılık, prematüre apnesi, prematüre anemisi, doğuştan kalça çıkıklığı, yarık damak vb. yenidoğan sağlık sorunları için hizmet verilecek.

Algoloji branşına ise uzamış, kronikleşmiş ve sebebi zor bulunan ağrı nedeniyle sıkıntı çeken hastalar başvurup şifa bulabilecek.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *