‘NE MUTLU “SENİN DERDİN BENİM DERDİMDİR” DİYENLERE’ GÖNÜLLÜ BAĞIŞLARLA KÜTÜPHANE KURULDU

256

257 okula 100 bin kitap bağışlanmasını sağlayan, ömrünü kitaplara adamış Zeki Aktürk’ün çabaları ile tamamı bağışlarla oluşturulan Şehit Ekrem Dereli Kütüphanesi açıldı. Kütüphanenin öğrenme aşkı ile yanan herkese açık olduğunu dile getiren Aktürk, “Biz bu işe devam edeceğiz. Ne mutlu “Senin derdin benim derdimdir” diyenlere.” dedi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kütahya Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı, Türkiye’deki ekonomik sorunların en kısa zamanda çözüleceğini ifade etti. Pandemi sebebiyle sadece Türkiye’de değil tüm dünyada bir ekonomik daralma başladığını belirten İsmail Çağlar Bayırcı, “Üretimde, tedarik zincirinde sıkıntılar yaşandı. O suretçe devletimizin sırtında büyük bir ekonomik yük vardı. Birçok sektöre ciddi destek verildi. Pandeminin ardından ülkemiz, ön görülemeyen ve müdahale edilemeyen birçok şey yaşadı. Orman yangınları, seller art arda geldi.” İfadelerini kullandı.
‘HER ŞEY ÜST ÜSTE YAŞANDI’
Tam bir şeyler düzelecek derken Rusya Ukrayna Savaşı’nın patlak verdiğini hatırlatan Bayırcı, bu sebeple enerji fiyatlarında ciddi bir yükselme meydana geldiğini ifade etti. 6 Şubat’ta ülkemizin küçük bir ülke kadar alanda çok büyük bir afetle karşı karşıya kaldığını dile getiren Bayırcı, tüm bunların üst üste gelmesinin ekonomik bazı sıkıntılara yol açtığını ifade etti.
Ak Parti iktidarı ile Türkiye’de sosyal bir devlet anlayışının hakim kılındığına değinen Bayırcı, artık devletin “Benim vatandaşım başının çaresine baksın” demeyip vatandaşının yanında olduğunu, zor gününde onun eksiğini giderdiğini, devlet bütçesinin ise buna her zaman olduğunu belirtti.
‘SÖZÜNÜ HEP TUTTU YİNE TUTACAK’
Vatandaşına sahip çıkan Türkiye’nin depremzedelere birçok yardımda bulunduğuna değinen Bayırcı, “O bölgede hızlı bir şekilde evlerin yapılması için devletimiz harekete geçti. Bunlar basit işler değil. 110 milyar dolar sadece oradaki inşa edilecek evlerin maliyeti. Devletimiz elini taşın altına koymaktan geri durmadı. Cumhurbaşkanımız “1 yıl içinde vatandaşlarımızı evlerine sokacağız” dediğinde; bir allahın kulu da çıkıp “Siz bir sene içinde nasıl bu kadar evi teslim edeceksiniz?” diyemedi. Çünkü biliyorlardı ki Cumhurbaşkanımız daha önce verdiği her sözü gerçekleştirmişti.” Şeklinde konuştu. Yakın zamanda açıklanan orta vadeli program doğrultusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en kısa zaman enflasyonun tek haneli rakamları ineceğine dair de bir söylemi olduğunu belirten Bayırcı, “Nasıl ki deprem döneminde “Konutları 1 sene içinde teslim edeceğiz” sözü kimse tarafından reddedilmediyse. Cumhurbaşkanımızın enflasyonu tek hanelere indireceğiz sözü en kısa zamanda hayat bulacaktır. Evet zor ve sıkıntılı bir süreç ama biraz sabredeceğiz.” Şeklinde konuştu

257 OKULA 100 BİN KİTAP BAĞIŞLADI

2006 yılında gönüllü olarak başladığı serüvenin geldiği noktayı anlatan Zeki Aktürk, “Gönüllü olarak 257 okula 100 bin kitap bağışladıkları açıkladı. Kütüphanenin tamamen bağış kitaplarla oluşturulduğuna değinen Aktürk, “Ayrıca 257 okula 100 bin kitap yerleştirmenin de mutluluğunu yaşıyorum. Edirne’den Kars’a bir hizmet veriyoruz. Yüzlerce binlerce öğrenci buralardan faydalanıyor. Basından çok büyük destek gördük. Kitap bağışında bulunacak olana da bu vesileyle ulaşmış olduk. İhtiyacı olanı da haberdar etmiş olduk. Bu manada baya bir okula ulaştık.” İfadelerini kullandı.

ŞEHİT EKREM DERELİ’NİN İSMİ YAŞAYACAK

Bağışlarla oluşturulan kütüphaneye 2017 yılında Pülümür İlçesinde Ovacık İlçesine giden helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Ekrem Dereli’nin ismini verdiklerini belirten Aktürk, “Kendisi 16-17 yıllık dostumuzdu. Helikopter düşme kazası ile vefat etti. Hem onun adını yaşatalım istedik. Biz Saray Mahallesi’nde komşularımızla birlikte bir olup şehidimizin adına yemek de verelim dedik. Bu vesile ile şehidimize dualar adadık. Ruhu şad olsun” ifadelerini kullandı.

KAMPANYA DEVAM EDECEK

Deprem bölgesinde de kütüphane kurduklarına değinen Aktürk, Şehit Ekrem Dereli Kütüphanesi’nin kapısının öğrenme aşkı ile yanan herkese açık olduğunu dile getirdi. Aktürk, “Biz bu işi sürdürmeye devam edeceğiz. Ne mutlu “Senin derdin benim derdimdir” diyenlere.” Şeklinde konuştu.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *