ÖĞRENCİLER OKUL BAHÇESİNDE SEBZE YETİŞTİRİYOR ÜRETMENİN ÖNEMİNİ YAŞAYARAK ÖĞRENİYOR

250

Altıntaş Zafer İlkokulu bahçesinde kurulan sera ile “Yerli Tohum Tarım Atölyesi” projesi kapsamında öğrenciler sebze yetiştiriyor. Altıntaş İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Güven,  Öğrencilerin tohumdan sofraya gelinceye kadar tüm üretim aşamalarını bizzat bilerek görmelerini ve yaşamalarını istediklerini belirtti.

HER ÖĞRENCİ İÇİN BİR FİDE

Altıntaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrencilerin yerli üretimin önemini anlaması için Zafer İlkokulu bahçesine sera kurarak harekete geçti. Zafer İlkokulu olarak tüm kademelerdeki öğrencilere yerli ve millî üretimin önemini kavratmayı amacıyla “Yerli Tohum Tarım Atölyesi” projesi başlatıldı. Bahçeye sera kuruldu sebze üretilirken yerli üretimin önemi atıldı. Okula başlayan her öğrenci için sera bahçesine fide dikildi.

‘ÖĞRETMEN VE VELİ GÖZETİMDE İLÇE PAZARINDA SATILIYOR’

Altıntaş İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Güven, “Yerli Tohum Tarım Atölyesi Projesi” hakkında bilgi verdi. Öğrencilerin tohumdan sofraya gelinceye kadar tüm üretim aşamalarını bizzat bilerek görmelerini ve yaşamalarını istediklerini belirten İsmail Güven, “Bu sürecin tamamını öğrencilerimiz işletiyorlar. Proje kapsamında yerli tohumlar modern yöntemlerle yetişiyorlar.” Dedi. Çocuklar serada yetiştirilen sebzeleri öğretmen ve veli gözetimde ilçe pazarında satabiliyor.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *