‘YONCALI İÇİN ELİMDEN GELEN NE VARSA YAPMAYA HAZIRIM’

232

Yoncalı sakinleri, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve otel sahipleri ile bir araya gelen Kütahya Valisi Musa Işın, “Yoncalı için elimden gelen ne varsa yapmaya hazırım.” Dedi.

Vali Musa Işın, Yoncalı’da Selçuklu sultanlarından I. Alaaddin Keykubat adına, 1233 yılında yaptırılan tarihi cami ile hamamda incelemelerde bulunarak restorasyon çalışması hakkında İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Ünal’dan bilgi aldı.

Restorasyon çalışmalarının hızlandırılacağını belirten Vali Işın, “Tarihimize sahip çıkacağız” dedi.

HALKIN TALEPLERİNİ DİNLEDİ

Yoncalı sakinleriyle de bir araya gelen Vali Işın, talep ve ihtiyaçları dinledi. Yoncalı halkının elektrik sıkıntısı ve çevre temizliği gibi konularda ilettiği sorunların çözümü için Valilik, Kütahya Belediyesi ve İl Özel İdaresi ile iş birliği içinde çalışacaklarını kaydeden Vali Işın, “Yoncalı için elimden gelen ne varsa yapmaya hazırım. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına yönelik çözümleri uygulama konusunda kararlılıkla çalışacağız” dedi.

YONCALI DEĞERLENDİRME TOPLANTISI’NA KATILDI

Kütahya’nın önemli termal turizm merkezlerinden biri olan Yoncalı’nın dünü, bugünü ve geleceği Vali Işın’ın başkanlığında düzenlenen toplantıda ele alındı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak, İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Ünal, ilgili kurum müdürleri, STK temsilcileri ve otel sahiplerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda; Yoncalı’nın termal su kaynaklarının tek bir merkezden idare edilmesine yönelik yapılan çalışmalar, Yoncalı halkının ve esnafının talepleri ile ihtiyaçlar değerlendirildi.

‘SU KAYNAKLARI TEK BİR MERKEZDEN YÖNETİLECEK’

Yoncalı’nın termal su kaynaklarının tek bir merkezden idare edilmesinin kaynakların daha verimli ve tasarruflu kullanılmasına imkân sağlayacağını belirten Vali Işın, Yoncalı’nın turizm potansiyelinin değerlendirilmesi için ilgili kurumlar ve STK’larla iş birliği içinde çalışacaklarını kaydetti.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *