HAYAT ZORLUĞUNUN İSPATI İŞTE BU KUYRUK

809

Binlerce Kütahyalı dün Şehir Hastanesinde işe girme umuduyla mülakat sırası bekledi. İşe alınacak kişi sayısının çok üzerinde olduğu gözlenen kuyrukta bekleyen vatandaşlar her pozisyona başvuruda bulunduklarını belirtirken; bir aday “Bu kuyruk hayatın şu an ne kadar zor olduğunun ispatı.” Şeklinde konuştu

Kütahya Şehir Hastanesinde 13 farklı görevde istihdam edilecek 388 kişi için İŞ-KUR aracılığıyla ilana çıkılmasının ardından dün, Dumlupınar Stadyumunda mülakatlar başladı. İş umudu ile başvuruda bulunan binlerce Kütahyalı, sabahın erken saatlerinden itibaren stat önünde beklemeye başladı. Daha önce başvuruda bulunanlara sıfırdan başvuruda bulunan vatandaşların da eklenmesiyle iş kuyruğu stadın dışına taştı, adaylar arasında zaman zaman kargaşa da yaşandı.

‘İKİ BEBEĞİMİ BIRAKTIM SAATLERDİR BEKLİYORUM’

İşsizliğin fazla hayat şartlarının ağır olması sebebiyle bu kadar yoğunluk olduğunu ifade eden bir Kütahyalı, “Hayat çok zor burada beklemek de zor. Ben her pozisyona başvuru yapacağım artık nereye kabul edilirsem çünkü yapacak başka bir şey yok. Eskiden seçme şansımız vardı ama şimdi insanların seçme lüksü yok. Benim iki küçük bebeğim var onları bıraktım burada saatlerdir bekliyorum. Sadece eşim çalışıyor kreş masrafı bile Bin 250 TL. Devlet karşılıyor deniyor ama devlet karşılamıyor 13 bin TL maaşın 7-8 bin TL’si kira ödemesi var. Bitti yani memleket bitti. Herkes birbirinin önüne geçmek istiyor çünkü herkes kendini düşünmek zorunda. İnsanlar geleceğini düşünmek zorunda” dedi.

‘NERESİ OLURSA BAŞVURDUM’

İŞKUR üzerinden başvuruda bulunduğu ancak sıfırdan başvurular da alındığını ifade eden bir aday, 300 küsur kişi alınacak ama 8 bin başvuru olduğunu duydum.” İfadelerini kullanırken bir başka vatandaş, alınacak insan sayısının kat be kat fazlasını şu an sırada olduğunu ve neresi olursa başvurduğunu belirtti. 

‘KARGAŞA HAKİM’

Çocuğunun olduğunu kirada oturduğunu açıklayan bir aday,  “Yarın öbür gün doğalgaz masrafımız da başlayacak. Gıda masrafı belimizi büküyor. Zaten bu kuyruk hayatın şu an ne kadar zor olduğunun ispatı.” dedi. Her pozisyona başvuruda bulunduğunu dile getiren bir vatandaş, “Bu kadar kalabalık olmasını asla beklemiyordum ama anlıyorum çünkü insanlar mecbur.” Dedi. Mülakat işleyişinde sorunlar olduğunu ifade eden bir aday, kargaşanın hakim olduğunu kimsenin kendilerine bilgi vermediğini başvuran sayısından yoğunluğun hesap edilmesi gerektiğini vurguladı.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *