ELEKTRİKLİ OTOBÜSLER İÇİN ZAFERTEPE’YE HIZLI ŞARJ İSTASYONU ‘TOPLU TAŞIMAYA DESTEK OLACAK’

361

Zafertepe Mahallesi’nde elektrikli otobüs sisteminin hızlı şarj istasyonlarının kurulumu için devam eden çalışmaları inceleyen Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, elektrikli otobüslerin tasarruflu ve konforlu sistemle mevcut toplu taşıma sistemine destek olacağını belirtti.

ÇALIŞMALARI İNCELEDİ

Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Kütahya Belediyesi ile ASELSAN arasında yapılan protokol kapsamında şehirde hizmet vermeye başlayacak elektrikli otobüs sisteminin hızlı şarj istasyonlarının kurulumu için Zafertepe Mahallesi’nde devam eden çalışmaları inceledi.

Türkiye’de Samsun’dan sonra Kütahya’mızda faaliyete geçmeye hazırlanan hızlı şarj özelliğine sahip elektrikli otobüs sistemi için Zafertepe ve Yoncalı Mahallelerinde hızlı şarj istasyonlarının kurulumu devam ediyor.

ELEKTRİKLİ OTOBÜSLER TASARRUF SAĞLAYACAK

Zafertepe Mahallesi’ndeki çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, çok yakın bir zamanda şehrin bu hizmeti kullanmaya başlayacağını ifade ederek elektrikli otobüslerin tasarruflu ve konforlu sistemle mevcut toplu taşıma sistemine destek olacağını belirtti.

Elektrikli otobüslerin çevre temizliğine de büyük katkı sağlayacağını söyleyen Başkan Işık, ilk etapta 5 elektrikli otobüsle vatandaşların bu hizmetten yararlanacağını ifade etti.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *