‘Sim Sır Sandık’ adlı defilede Kütahya tanıtıldı: CEMİLE GÜL RÜZGÂRI ESTİ

372

Cemile Gül, Kütahya’nın ve geleneksel Osmanlı-Türk kültürünün izlerini taşıyan tasarımları moda dünyasında geçmişin kapılarını aralayarak çığır açmaya devam ediyor. Son olarak geleneksel Osmanlı-Türk kültürünün zengin motiflerinden oluşan ‘Sim Sır Sandık’ adlı defilesini hayata geçiren Gül, Kütahya rüzgarı estirdi.

Uzun yıllardır Kütahya’nın ve Türkiye’nin adını dünyaya duyuran, defileleri ile İngiltere Kraliyet Ailesi dahi Türk bayrağı önünde ayağa kaldıran Cemile Gül son olarak 4. Craft İstanbul Uluslararası El Sanatları ve Tasarım Fuarının açılış töreninde “Sim Sır Sandık” adlı Geleneksel Osmanlı Türk Kadın kıyafetleri defilesini hayata geçirdi.

ESERLERİ GÖZ KAMAŞTIRDI

Türkiye’nin en değerli sanatkarlarının, eğitim-öğretim kurumlarının, büyük üretim sistemlerinin ve kooperatiflerin de temsil edildiği, birçoğu yabancı 400’ün üzerinde katılımcısı olan fuarın açılışında Gül’ün eserleri göz kamaştırdı. Sanat yönetmenliğini Bilal Baştemur’un üstlendiği Enis Onat’ın organizasyonu ile gerçekleşen “Sim Sır Sandık” defilesinde Gül’ün tasarımları ile Kütahya rüzgarı esti. BAŞTAŞ’ın katkılarıyla gerçekleştirilen defile sanat camiasından büyük beğeni topladı. Fuar Yönetim Kurulu Başkanı Bilgin Aygül ve DPÜ Rektörü Prof. Dr.Süleyman Kızıltoprak açılış konuşmasında BAŞTAŞ A.Ş adına Yönetim Kurulu Başkanı Osman Baş’a teşekkürlerini ifade etti.

‘ÜRETMEYE DEVAM’

Türkiye’nin ve Kütahya’nın kültürünü ve özünü, kadınların kıyafetlerine işlediği birbirinden güzel motiflerle dünyanın her yanında tanıtmayı amaçladığını söyleyen Gül, el sanatlarının yaşatılmasının önemine değinerek “Gençlerimize kültürümüzü ve özümüzü aktarmak için üretmeye devam edeceğim.” dedi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *