BİN 400 ÇALIŞANLI ŞEHİR HASTANESİNİN OTOPARKI 845 ARAÇLIK ‘HASTA NEREYE PARK EDECEK?’

303

Şehir Hastanesinde planlanan otoparkın 845 araçlık olduğunu açıklayan Dr. Öğr. Üyesi Şafak Bilgiç Bilgiç, “Sadece Bin 400 tane çalışan olması beklenen hastanede hastalar nereye park edecek? Millet Bahçesi otoparkı kullanılsa dahi otopark kapasitesinin yeterli olduğunu söylemiyoruz.” Dedi.

’MİLLET BAHÇESİ OTOPARKI DA YETMEZ’

Kütahya Ulaşım Master Planını hazırlayan ekipten biri olan ESOGÜ Ulaştırma Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Şafak Bilgiç şehir merkezindeki trafik yoğunluğunun en kilit konularından biri olan otopark sorunun şehre son dönemde yapılan yatırımlarda dahi göz ardı edildiğini açıkladı. Şehir Hastanesinde planlanan otoparkın 845 araçlık olduğunu açıklayan Bilgiç, “Sadece Bin 400 tane çalışan olması beklenen hastanede hastalar nereye park edecek? Buradaki personele siz arabanızla gelmeyin mi diyeceksiniz. Bu hastanesindeki otopark kapasitenin ne yazık ki oldukça yetersiz olduğunu söyleyebiliriz.” Dedi. Hastane yakınındaki Millet Bahçesi otoparkı kullanılsa da sorunun çözülmeyeceğini dile getiren Bilgiç, “İkisini birlikte düşündüğümüzde dahi yeterli olduğunu söylemiyoruz. Çok ciddi bir sıkıntı var.” İfadelerini kullandı.

‘OTOPARK PLANLAMASI ÖNCEDEN YAPILMALI’

Yeni adliyeye sadece 198 araçlık bir otopark yapıldığına değinen Bilgiç, “Orada yüzlerce personel çalışacak ben onların araçlarına dahi yeteceğini düşünmüyorum. Adliyenin şöyle bir avantajı var: Sera AVM’nin Bin 100 araçlık otoparkını oradaki personel ve adliyede işi olan vatandaşlar kullanacaktır. Ama araya bir duvar örülürse ne yaşanır bilemiyorum.” Şeklinde konuştu. KSBÜ Ağız ve Diş Sağlığı Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde 129 personel çalıştığını açıklayan Bilgiç,  “Merkez bahçesinde bulunan otopark sayısı 0. Hiç otoparkı yok. Böyle bir binayı sağlık tesisi olarak hizmete sokuyorsunuz. Oraya gelen hastalara personele hiçbir park yeri yok. Bir sağlık tesisi açılırken oraya gelecek hastalar da düşünülerek en az 200-300 araçlık otoparka planlaması yapılmalıydı” dedi.

‘NOKTASAL İYİLEŞİTMELER YETERLİ OLUR’

Otopark planlamalarının yatırımdan önce yapılması gerektiğini vurgulayan Bilgiç,  merkeze giren araç sayısı, mevcut ve planlan otoparkları içiren bir hesaplama yaptıklarını belirtti.  “Açıkça şunu söyleyebiliriz. Aslında merkezdeki otopark sayısı yeterli, yeni bir otoparka ihtiyaç yok sadece otoparkların dağılımı düzensiz” şeklinde konuşan Bilgiç, bazı noktalarda talebin fazla olmasından kaynaklı sorun oluştuğuna değindi. Türkiye otopark yönetmeliğinde bin 500 metrelik yürüme mesafesinin otopark için normal kabul edildiğinin altını çizen Bilgiç, Kütahyalının “park et devam et” anlayışını kabul edilmesi ve noktasal bazı iyileşmelerde sorunun çözülebileceğini belirtti.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *