GENÇLERİN VE GENÇLERİ DESTEKLEYEN HERKESİN DESTEKÇİSİYİM

270

Vali Musa Işın, TÜGVA Kütahya İl Temsilciliği tarafından düzenlenen gençlik buluşmasında gençlerin sorunlarına samimiyetle cevap verdi. Gençlere çok önem verdiğini vurgulayan Vali Işın, gençlerin her zaman destekçisi olduğunu ve gençleri destekleyen her kurumu da destekleyeceğini belirtti.

‘ÖĞRETMENİMİN YÖNLENDİRMESİ İLE VALİ OLDUM’

Kütahya Valisi Musa Işın, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Kütahya İl Temsilciliği tarafından düzenlenen söyleşiye katıldı. Gençlere, gerek iş hayatında gerek manevi hayatta yol haritası belirlemelerini sağlayacak tavisyeler veren Vali Musa Işın’a gençler, merak ettikleri samimi soruları da yöneltti. Vali Işın, Gençlerden gelen “Nasıl vali oldunuz? Bu süreç nasıl ilerledi?’ sorularına öğretmeninin yönlendirmesi ile valiliği tercih ettiğini ve öğretmenlere çok iş düştüğünü söyleyerek cevap verdi. Söyleşiye katılan gençler, İsrail ve Filistin savaşı üzerine de sorular sordu. Gençlere nasihatler veren Vali Musa Işın bütün konferans boyunca sorulara tek tek yanıt verdi, gençlerin ilgisi bir saniye bile dağılmadı.

‘MÜCADELEDEN VAZGEÇMEMELİYİZ’

Gençlere önce pozitif ilimleri çok iyi şekilde öğrenmelerini tavsiye eden Vali Musa Işın, “Çok iyi şekilde de manevi ilimleri öğrenmeliyiz. Kendimizi çok iyi yetiştirmeliyiz. İyi bir meslek erbabı olup kimseye muhtaç olmadan işimi icra etmeliyiz. Mücadeleden vazgeçmemeliyiz. Korkmadan mücadele etmeliyiz. Doğru bildiğimiz yolda, helal çerçevede devam etmeliyiz. Kültürel ve sportif faaliyetleri yapmalıyız ve desteklemeliyiz. Her fikri öğrenmeli ve bilgi sahibi olmalıyız ve gerektiği yerde konuşmalıyız.” Dedi. Söyleşiye yüze yakın gencin katıldığını ifade eden TÜGVA Kütahya İl Temsilcisi Saidi Furkan Coşgun, “Biz normalde küçük bir buluşma beklerken salon gençlerimizi almadı.” Dedi.

‘VALİ IŞIN TÜGVA’MIZIN ABİSİ’

Gençlik buluşmasında Vali Işın’ın katılımcıların sorularına samimiyetle cevap verdiğini dile getiren Coşgun, “Çok samimi içten bir ortam vardı. Sayın Valimiz çok memnun kaldı. Gençlerimizden de çok güzel dönüşler aldık. Program yaklaşık 2 saat sürdü. Valimizin başka bir programı olmasaydı ne gençlerimiz valimizi ne de valimiz gençlerimizi bırakmak istemiyordu. Biz valimizden çok memnunuz. Gerçekten gençlerin abisi TÜGVA’mızın abisi.” İfadelerini kullandı.

‘GENÇLERLE VALİMİZİ BULUŞTURMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

Vali Işın’dan gençlik buluşmasının devam edeceğinin sözünü aldıklarını dile getiren Coşgun şu ifadeleri kullandı: “Vali Bey kış sohbetlerinin kendisi için çok önemli olduğunu söyleyerek bizden kış sohbetleri talebinde bulundu. Bizler de kış sohbetleri etkinliklerimizi düzenleyerek gençlerle valimizi buluşturmaya devam edeceğiz. Valimiz gençlere çok önem verdiğini ve gençlerin her zaman destekçisi olduğunu ve gençleri destekleyen her kurumu da destekleyeceğini belirtti.”

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *