KÜTAHYA’DAN DESTEK GÖRMEK BÜYÜK BİR GURUR ‘HEDEFİM OLİMPİYAT’

157

Kütahyalı sporcu Recep Tula, yüzme sporunda elde ettiği başarılarının ardından bu kez koşuda Türkiye birincilikleri ile Kütahya’yı gururlandırıyor. Bundan sonraki hedefinin olimpiyatlar olduğunu söyleyen Tula bunun için çok çalışacağını belirterek “Kütahya’nın desteğini hep hissediyorum. Bu büyük bir gurur” dedi.

Yüzme sporunda elde ettiği birçok başarının ardından koşuda da adından söz ettirmeyi başaran Recep Tula, Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından İzmir’de düzenlenen 100. Yıl Cumhuriyet Sezonu 2023 Turkcell Bedensel Engelliler Türkiye Şampiyonası katılan Tula, T63-U20 kategorisi uzun atlama ile 100 metre koşusu branşında Türkiye birincisi oldu. Yüzme ile beraber koşu serüvene geçiş sürecini GAZETE KIRKÜÇ’e anlatan Tula, İstiklal marşımızı başka ülkelerin önünde okutmak istediğini dile getirdi.

‘YÜZMEDEN ÇOK FARKLI BİR SERÜVENDİ’

Kütahya Engelliler Umut Spor Kulübü sporcusu Recep Tula, çocukluktan beri yüzme sporuyla ilgilendiğini ve yüzme sporuyla ilgilendikten sonra koşuyu da denemek istediğini söyledi. Hiç tatmadığı bir deneyim ve duyguyu yaşamak istediğini belirten Tula “Benim için çok farklı olacağını düşündüm. Protez kullanarak koşmanın çok farklı bir tat vereceğini düşündüm. O yüzden koşuya başladım. Yaklaşık 6 aydır protez bacak kullanıyorum. Proteze alışma süresi sonrasında ise 2 aydır antrenmanlarla Cumhuriyet Koşusuna hazırlandık. Hiç bilmediğim bir maceraya çıkmıştım ve yüzmeden çok farklı bir serüvendi” diye konuştu.

‘RAKİP ZORLUYDU AMA KAZANDIM’

Koşuya hazırlık sürecinde haftada 6 saat çalıştığını, günde 1 buçuk 2 saat aralıklarla haftada 16 saatini antrenmanlara ayırdığını kaydeden Tula “Çok çalışıyorum diyemezdim. Çünkü proteze alışma süreciyle beraber yoğun antrenman yapmak istemedim.  2 ay çalıştık ama yarışa katılmak ve kendimi görmek istedim. Proteze daha tam anlamıyla alışamadığım için yarış benim için çok zordu. Rakibim benden çok tecrübeliydi. Avrupa yarışlarına gitmişti. O yüzden benim için zor oldu. Kendimi denedim ve U20 klasmanınında 1. oldum. Uzun atlama yarışlarına katıldım. Güzel bir sonuç elde ettim. Ve orada da U20 klasmanında 1. oldum. Kendi eksikliklerimi görmüş oldum. Başlangıçta kendi eksiklerimi görebiliyor olmak benim için daha iyi oldu. Şu anda eksikliklerimin ne olduğunu öğrendim ve çalışmalarımı yönde şekillendireceğim” ifadelerini kullandı.

‘ÜLKEMİ BAŞKA TOPRAKLARDA

TEMSİL ETMEK İSTİYORUM’

Cumhuriyetin 100. Yılında yarışmış olmaktan ve 100. Yılı böyle bir karşıladığı için çok gururlu olduğunu vurgulayan Tula “Zaten Cumhuriyetimizin 100. Yılı ülkemizde çok güzel kutlandı. Biz yarışırken de kutlamanın bütün sevinç naraları bizde yankılandı. 100. Yılda böyle bir başarı benim için çok anlamlı. Çünkü Türkiye’de bizim kategoride yarışan çok kişi yok. Ülkede temsil eden kişiler de yok. O yüzden ülkemi başka topraklarda temsil etmek istiyorum” dedi.

‘HAYALLERİ BAŞARABİLMEK İÇİN

BÜYÜK BİR AZİM GEREKİYOR’

Bundan sonraki hayalinin ve hedefinin olimpiyatlar olduğuna dikkat çeken Tula “Olimpiyatlarda görmek istiyorum kendimi. İstiklal marşımızı başka ülkelerin önünde okutmak istiyorum. Bunun için çok çalışmak gerekiyor. Hayalleri başarabilmek için büyük bir azim gerekiyor. Hırslı olmanız gerekiyor. O yüzden sıkı bir çalışma ile bunu yapabileceğimi düşünüyorum” ifadelerine yer verdi. Şu anda Kütahya’da olmadığını İzmir’de eğitim hayatına devam ettiğini aktaran Tula şu ifadeleri kullandı; “Ama yine de Kütahya’ya birincilik getirmek ve onlarında desteğini görmek beni çok mutlu ediyor. Kütahya’dan sürekli bir destek görmek büyük bir gurur. Gitsem bile hala Kütahya’dayım gibi hissettiriyor.”




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *