“ÖZEL” BÜTÇE

440

İl Genel Meclisinde bütçe çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Kasım ayı TBMM’de olduğu gibi yerel yönetimlerde debütçe ayı.

Uzun ve yorucu görüşmeler yapılır.. Tartışılır..

Komisyon çalışır..

Hesap kitap.. Bütçe tamamlanır.

Tekrar meclise gelir..

Kabul edenler, etmeyenler..

Kabul edilir ve yürürlüğe girer.

☆☆☆

Kütahya İl Özel İdaresinin bu yıl ki öngörülen bütçesi 935 milyon Türk Lirası. Bir önceki yıla göre     % 53 daha fazla. Ciddi bir artış.

Meclis ve Komisyon çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Bir sürpriz olmazsa oylanıp kabul edilecek.

Bütçenin; Köydes’ ten gelecek ve yıl içerisinde yapılması olası ek bütçe ve ilâve gelirlerle birlikte daha geniş bir bütçe olacağı kesin.

Şimdiden hayırlı olsun.

☆☆☆

Kütahya geniş ve özel bir coğrafyaya sahip.. İklimi de öyle..

11.875 m2 olan yüzölçümünün %56’sı yâni 646 bin hektarı orman örtüsüyle kaplı. Türkiye’nin en büyük 4.ncü orman varlığına sahip, ülke ortalamasının üzerinde bir orman zenginliği var.

546 köyü 109 bağlısı.. 6306 km.lik yol ağı.. Altıntaş, Aslanapa ve Çavdarhisar gibi sulu tarıma açık 3 büyük ovası..

Tarihi, kültürü, sanatı, folklörü, doğal güzellikleri, bâkir sıcak su kaynaklarıyla Türkiye’nin özellikli ili.

Bundan sebep; İl Özel İdaresinin ve İl Genel Meclisinin plân, program ve çalışmaları yol, su, kanalizasyondan ibaret değil.

☆☆☆

“Kalkınma yerelden başlar” anlayışla yurt genelinde İl Genel Meclisleri ve İl Özel İdareleri  birlikteliği ile uzun yıllar hatırlanıp anlatılacak hizmetler gerçekleştirilmiş.

Yol, su, kanalizasyon başta olmak üzere; gölet, sulama tesisi, köy içi çalışmalar kapsamında meydanve sokaklar kilit taşlarıyla döşenmiş.

Okul, cami, öğretmen, imam ve çoban evi.. Çok amaçlı köy salonları, mezarlık, çamaşırlık, tuvalet.. Herkes için okuma odaları, kitaplıklar..

Gençler için sentetik çim futbol sahaları.. Basketbol ve voleybol  gibi spor alanları..

Hizmetler köylerle sınırlı kalmamış.. Tarımdan sağlığa.. Eğitimden Kültür ve Turizme.. Güvenlikten Sivil Savunmaya kadar geniş bir hizmet alanına katkı ve destek sağlıyor.

İl ve bölge turizminde önemli bir yeri olan Firig Vadisi ‘nin..

Murat Dağı Kayak tesislerinin bugünkü noktaya gelmesinin..

Ege’nin “Abant’ı”  Simav Gölcük Yaylasının..

Çavdarhisar Aizonai Antik Kenti kazı çalışmaları, çevre düzenlemesi, tarihi konakların restorasyonu ..

Dumlupınar Dıaroma’ müzesi..

Şehrimizin marka yüzü Germiyan Sokağındaki ve farklı mahalle ve sokaklarda bulunan bir çok konakların restorasyonu ve fonksiyonel hale gelmesinin arkasında İl Genel Meclisinin ve İl Özel İdaresinin çalışmaları olduğunu görürsünüz.

☆☆☆

Artık içme suyu olmayan köy kalmamış.. Köylerin %98 oranında kanalizasyonları tamamlanmış. Topografik nedenlerden 10 civarındaki köyde de bireysel fosseptik çalışmayla sorun çözülmüş.

Köylerin meydan ve sokaklarına son 20 yılda toplamda 4.717.000 m2 kilit taşı döşenerekköy içi hareketlilik daha konforlu hale gelmiş.

Yine son 10 yılda köy ve gurup yollarında 789 Km. BSK Sıcak sıcak asfalt, 68 Km. Beton asfalt  çalışması gerçekleştirilmiş. Günümüz yol teknolojisine uygun yapılan bu yolların daha dayanıklı ve daha uzun ömürlü olduğunu söylemeye gerek yok. Artık köylere şehirlerarası ulaşım konforuyla gidilip gelinebilmektedir.

Ayrıca; 1.112.55 Km. Köy yolu 1.kat..  426.6 Km. Köy yolunda 2.kat asfalt çalışması yapılmış. Bunun yanında ilçelerimizde ve köylerimizde sentetik çimle kaplı futbol, basketbol ve voleybol sahaları yapılarak gençlerin hizmetine sunulmuş.

Bütün bunlar Kütahya İl genelinde hayata geçirilen / dokunan güzel çalışma ve projelerden sadece bir demet.

☆☆☆

Allah bir daha yaşatmasın !  “Asrın felâketi “ diye anılan ve 11 İlimizi derinden etkileyen 6 Şubat depreminde bütün bir ülke 85 milyon insanıyla, devletin bütün kurum kuruluşlarıyla tek vücut seferber oldu ve o bölgelerdeki kardeşlerimizin yardımına koştu.  Depremde hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, geride kalanlarına da başsağlığı ve sabırlar niyaz ediyorum.  İşte böyle bir  durumda Kütahya İl Özel İdaresi 85 milyon vatandaşın hassasiyetiyle, dönüşümlü olarak 184 personeli ve 30 iş makinesiyle bölgede özellikle Hatay’da yaklaşık 4 ay kalarak vatandaşlarımızın yardımına koştu, dertlerine ortak oldu. Her birinden Allah razı olsun.

☆☆☆

Özellikle kırsalda/köylerde yaşayan, gece gündüz bizim için üreten, çalışan o güzel insanlarımızın hayatını kolaylaştırmak için aldığı isabetli kararlarıyla İl Genel Meclisimizi, Meclisin aldığı kararları ve yaptığı programları büyük bir titizlik, özveri ve sevgiyle sahada uygulayan İl Özel İdaremizin tüm çalışanlarını gönülden kutluyor ve teşekkür ediyorum.

Bu güzel ülkenin güzel insanları her türlü hizmetin en iyisini fazlasıyla hak ediyor.

2024 yılı bütçesi ,tekrar, hayırlı olsun.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *