‘KÜTAHYA SANAYİ MERKEZİ OLACAK’

291

30 Ağustos OSB’yi ziyaret eden Kütahya Valisi Musa Işın, gelecek sene üretime başlayacak Zafer OSB ile Kütahya’nın bu bölgede sanayinin merkezi haline geleceğini vurguladı. Vali Işın, “Biz de organize sanayi bölgelerimizin daha fazla genişlemesi için elimizden gelen gayreti müteşebbislerimizle birlikte göstereceğiz.” Dedi.

2 BİN 449 KİŞİ İSTİHDAM EDİLİYOR

30 Ağustos Organize Sanayi Bölgesi’ni (OSB) ziyaret eden Kütahya Valisi Musa Işın, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Salih Çetiner, Yönetim Kurulu üyeleri ve OSB Müdürü Murat Demir ile bir araya geldi, OSB’nin faaliyetleri hakkında bilgiler aldı. Ziyarette, OSB’nin mevcut durumu ve gelecek planları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Salih Çetiner, 2021 yılında yüzde 100 doluluk oranına ulaşan OSB’de 2 bin 449 kişinin istihdam edildiğini söyledi.

‘ÜRETİMİMİZİN YÜZDE 40’I SANAYİ ÜRETİMİ’

Kütahya’nın sanayideki rolünün çok önemli olduğunu dile getiren Vali Işın, şehrin üretiminin yaklaşık yüzde 40’ının sanayi üretimi olduğunu söyledi. Faal olan Kütahya Seramik OSB ve 30 Ağustos Seramik OSB’ye ek olarak Altıntaş Zafer OSB’nin de tamamlanmak üzere olduğunu belirten Vali Işın, “Zafer OSB gelecek sene üretime başlayacak. İnşallah Kütahya bu bölgede sanayinin merkezi haline gelecektir” dedi.

‘KÜTAHYA, BÖLGESİNDE MARKA ŞEHİR HALİNE GELECEK’

Altıntaş Zafer OSB’nin faaliyete geçmesiyle birlikte üretimin yüzde 60’a yakınının sanayi üretimi olacağını ve bu durumun son derece önemli olduğunu söyleyen Işın, Kütahya’nın hem sanayi hem de tarih ve kültür kenti olduğunu belirtti. Vali Işın, “Kütahya’mız; tarihi, kültürü, sanayisi, yeraltı ve yerüstü zenginlikleriyle bölgesinde bir marka şehir haline gelecektir. Müteşebbislerimiz, STK’lar, milletvekillerimiz ve belediyelerimizle inşallah bunu tahakkuk edeceğiz” diye konuştu.

‘OSB’LERİN GENİŞLEMESİ İÇİN

GAYRET GÖSTERECEĞİZ’

Her fırsatta müteşebbis ve sanayicilerle bir araya geldiklerini ifade eden Vali Işın şöyle konuştu: “Şunu gördüm ki her iki organize sanayi bölgemizde altyapı bitmiş ancak genişleme durumları söz konusu. Bu da Kütahya’ya olan teveccühü ve yatırımcıların buraya gelme arzularını göstermektedir. Biz de organize sanayi bölgelerimizin daha fazla genişlemesi için elimizden gelen gayreti müteşebbislerimizle birlikte göstereceğiz.”




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *