TÜRKİYE’Yİ TEMSİL ETMEK EŞSİZ BİR DUYGU: DEMİRKESEN’İN HEDEFİ OLİMPİYAT

381

Cirit Atma branşında genç yaşına rağmen başarıdan başarıya koşarak Milli Takım formasıyla Kütahya’yı ve Türkiye’yi temsil eden Atletizm Sporcusu Burak Demirkesen, hayalinin her sporcu gibi olimpiyatlar olduğunu vurguladı. Demirkesen, Milli Forma ile Türkiye’yi temsil etmenin eşsiz bir duygu olduğunu belirtti.

19 yaşındaki Burak Demirkesen, Cirit Atma branşında Milli Forma ile Kütahya ve Türkiye’yi temsil ediyor. Demirkesen, GAZETE KIRKÜÇ’e spora nasıl başladığını, sporcu olmanın getirdiği sorumlulukları anlattı.

‘CİRİT ATMA TEKNİK BİR BRANŞ’

Milli takım sporcusu Demirkesen’in, Balkan ve ikinciliğinin yanı sıra sayısını hatırlamayacağı kadar çok bölge ve Türkiye şampiyonlukları da bulunuyor. Cirit atma branşı hakkında bilgi veren Demirkesen, “Cirit Atma hiç bilmeyen biri için kolay gözükür. Ama asla kolay değil, teknik bir branş. Çok teknik istediği için de erken başlamak büyük bir avantaj.” İfadelerini kullandı.

12 yaşında aktif olarak spora başladığını belirten Demirkesen, “Ben ilk olarak 3 sene voleybol oynadım. Oradan hocam okul takımı içi atletizme çağırdı ve bu macera böyle başladı. Cirit atmaya ilk başladığımda fırlatma topu diye 80 gramlık bir top var. İlk o fırlatma topu ile başlayıp teknik öğreniyorsunuz sonra cirite geçiyorsunuz. Ben de fırlatma topu ile başlayıp cirit atmaya geçtim” şeklinde konuştu.

ZOR ANCAK BAŞARI İÇİN ŞART BİR YAŞAM TARZI

Sporcu olmanın yüksek bir disiplin gerektirdiğinin altını çizen Demirkesen, “Beslenmeye, uyku düzenine çok dikkat ediyoruz. Haftanın altı günü çift ya da tek antrenman yapıyoruz. Kalan bir günde de dinleniyoruz” ifadelerini kullandı. Sporcu olarak yaşamanın zor ama başarı için şart olduğunu vurgulayan Demirkesen, hayatını sporla yaşamanın bir sporcu için olmazsa olmaz olduğunu belirtti.

‘NE KADAR ERKEN BAŞLARSANIZ

O KADAR AVANTAJLI OLURSUNUZ’

Her sporcunun hayali gibi kendisinin hayalinin de olimpiyatları görmek olduğunu açıklayan Demirkesen, “Bu sporu seçmek isteyenlere tavsiyem genç yaşta başlamaları olur. Küçük yaşta başlasınlar çünkü teknik öğrenmek uzun sürecek bir çaba kolay değil. Benim de şu an eksikliklerim var onları oturtmaya çalışıyorum. Ne kadar erken başlanırsa o kadar büyük hedefler koymak mümkün.” İfadelerini kullandı.

Milli takım forması ile Türk bayrağını temsil etmenin eşsiz bir his olduğunu vurgulayan Demirkesen, şu ifadeleri kullandı: “Çok güzel, heyecan verici bir his onu yaşamak lazım tarif edemem. İlk milli takım yarışı özellikle büyük heyecan veriyor. Ülkeyi, Türk Bayrağını, kendi şehrini temsil etmekten çok mutlu oluyorsunuz. Çok güzel bir duygu.”




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *