VARMI ÖDÜL ALMAYAN! VERELİM BAŞKAN

262

Türkiye’de başarı ödülü almak bazı mecralarda o kadar kolaylaştı ki, okumuş, eğitimli, koca bir kentin şehreminleri Belediye başkanları bile bu ışıltılı ödül örenlerine kaptırdı kendilerini….

Sistem çok basit, bir ödül töreni düzenle, tören de bir şekilde YILIN BAŞARILI BELEDİYE BAŞKANI, , YILIN IŞILTILI BELEDİYE BAŞKANI, YILIN PARLAYAN BELEDİYE BAŞKANI, YILIN YAKIŞIKLI BELEDİYE BAŞKANI, YILIN GÜZEL GÖZLÜ BELEDİYE BAŞKANI, YILIN SEVİLEN BELEDİYE BAŞKANI, YILIN ÇALIŞKAN BELEDİYE BAŞKANI , YILIN ÇOK ÇALIŞKAN BAŞKANI, YILIN DAHA ÇOK ÇALIŞKAN BELEDİYE BAŞKANI……Ödülleri sırala, sonra bir dergi kur, dergi de bunları tek tek, sayfa sayfa yayınla sonrada bu dergileri bin bin belediyelere sat….

Herkes mutlu, başkanların bir ödül daha aldım havaları sosyal medyada, mangırlar dergi sahibinin cebinde….

Daha önce bu tuzağa düşmüş belediye başkanları, ödülün iyisi kötüsü olmaz deyip düzene devam ederken sadece küçük bir paylaşımla bunu duyurma gereği hissediyor. İlk defa ödül alan başkanlar ise aldıkları dergi sayısı kadar yer aldığı dergi köşelerini bütün sosyal medyalarında büyük puntolarla paylaşıyor. Bu dergiyi görüp te ben neden yokum diyen başkanlar ise önümüzdeki ödül törenini iple çekiyor….. Bırakın başkanlar bu tuzağa düşmeyi artık. İyi kötü geride kalan beş yılda seçildiğiniz bölgelere hizmet ettiniz. Bu hizmetin karşılığını zaten 31 Martta alacaksınız. Asıl ödülü hizmetten çok halkın gönlüne giren başkanlar alacaktır. Ha şunu da belirteyim, ödül alamadım diye üzülen, bir ödül daha alsam fena olmaz diyen başkanlar varsa, sorun değil siz niteliğini söyleyin biz verelim başkan…!

ERKAN GÜRAL DUBLE YAPTI

Nafi Güral ve ailesi yıllardır Kütahya ilinde hem istihdama katkı sağlıyor. Hem de bir çok alanda Kütahya’nın adını duyurarak tanıtımını yapıyor. Bizleri gururlandırıyor. Ben 2021 yılında bir yerel gazeteyi devir alarak, gençlik hayallerimi gerçekleştirdim. Bunun hevesi ile ayaklarım yerden kesilmişken birden ay sonu geldi. Çalışan, topu topu beş personel, sigortası, primi, maaşı…… ayaklarım yere öyle bir bastı ki…anlatamam….

 İşte o gün bir kez daha anladım. Binlerce kişiye ekmek kapısı olan Nafi Güral ve ailesinin Kütahya’da ne kadar önemli olduğunu, tabi hayatında bir kişiyi bile yanında çalıştırmayan kişiler bunu anlayamayacak, o sıcacık evinde çayını içerken klavyenin tuşlarına eleştiri tohumlarını bırakmaya devam edecektir.

Nafi Güral gibi oğlu Erkan Güral’da ilimiz Kütahya’da binlerce kişiye ekmek kapısı oluyor. Tabii ilimizde Erkan Güral gibi kendi gücünce birçok kişiye istihdam sağlayan kişi ve kurumlar var. Erkan Güral’ı bunlardan en büyük farkı ise kazandığı paraların büyük bir bölümünü Kütahya’nın tanıtımına ayırmasıdır.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılı sebebiyle tüm yurtta büyük firmalar adeta reklam, tanıtım videosu yarışı içine girdiler. İzlediniz mi?  Bilmiyorum… Erkan Güral’ın yönettiği firmanın 29 Ekim tanıtım videosunu?

Şöyle başlıyor ; “ Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Kütahya’dan ülkemize  hizmet etmekten gurur duyuyoruz.”  Bak bu tanıtımda bile mutlaka bir Kütahya vurgusu, Kütahya sevgisi var…

Türkiye Futbol Federasyonu, Türkiye tarihinde ilk defa futbol maçlarında hakemlerin formasına reklam aldı. Türkiye ve dünyada milyonlarca kişinin izlediği futbol maçlarında hakemlerin sırt kısmında ne yazıyor biliyor musunuz?  NG KÜTAHYA , ama Kütahya  yazısı biraz daha büyük…..

Yazımın başında “Erkan Güral duble yaptı.” Yazmıştım. Erkan Güral Kütahya’nın adını yaptığı tanıtım anlaşmaları ile duyururken bir de siyasete atıldı. Geçtiğimiz günlerde AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı AK Parti yeni Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) listesinde yer aldı. Ardından da Ekonomi İşleri Başkan Yardımcılığı görevine atandı. Geçtiğimiz günlerde kendisine Kütahya Gazeteciler Cemiyeti olarak hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk. Orada söylediği şu kelimeler çok çok önemliydi…. “ Artık Kütahya’nın ekonomik sorun ve kalkınma projelerini bizzat Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a sunacağız. Bu Kütahya ilimizin kalkınması adına çok önemlidir.” Erkan Güral’a yeni görevinde başarılar diliyorum. Ancak benim için en önemlisi, Kütahya tanıtımı olduğu için, Kütahya tanıtımına yaptığı katkılardan dolayı bir Kütahya aşığı vatandaş olarak teşekkür ediyorum.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *