CD-DVD SEKTÖRÜ DİJİTALLEŞMEYE RAĞMEN AYAKTA

305

Kütahya’da 40 yıldır hizmet Özlem Video Film Müzik, hızla dijitalleşen içerik tüketimine karşı dimdik ayakta. Tüm dünyada olduğu gibi Kütahya’da da nostalji rüzgarı estiğini belirten Özlem Video İşletme Sahibi Çetin Durmaz, 83’ten beri dijitalleşme ve ekonomik şartlarla mücadele içinde olduklarını yine de her şeye rağmen sektörde var olmaya devam edeceklerini ifade etti.

83’TEN BU YANA MÜCADELE

40 yıldır bu mesleği icra etiklerine vurgu yapan Özlem Video Film Müzik işletme sahibi Çetin Durmaz şu an bulundukları dükkânın karşısında 30 yıl, son 10 yıldır da bulundukları nokta da Kütahya’ya hizmet verdiklerini belirtti. Özlem Video olarak 83’ten beri dijitalleşme ve ekonomik şartlarla mücadele içinde olduklarının altını çizen Durmaz “O zamanlar film kiralama vardı. Şu anda artık kira olayı kalmadı. Ama flash belleğe, USB ya da hard disklere film müzik yükleme yapıyoruz. Çünkü filmler de dijitalleşti artık, orijinal CD-DVD çıkmıyor. O şekilde yürütüyoruz devam ettiriyoruz” ifadelerini kullandı.

‘YERLİ KADAR YABANCI

FİLMLERE DE RAĞBET OLUYOR’

Orijinal filmlerin de raflarda yer aldığını ifade eden Durmaz orijinal filmlere özellikle koleksiyoncuların rağbet gösterdiğini dile getirerek “Güncel filmler internette artık telif yasası çıktığı için bulunamıyor. Dijital platformlar var. Ama orada her film olmuyor. Şu anda biz bir şekilde sektörde var olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.  

Dijital platformların kendilerini çok fazla etkilemediğini kaydeden Durmaz “Çünkü her çıkan film her platformda yer almıyor. Onlarda hafta bir film çıkıyorsa bize en az 20 film geliyor” dedi. Yakın zamanda Türkiye’nin çok sevdiği filmlerin kendilerinde çok sattığını belirten Durmaz “Yakın zamanda en çok satan filmler Bergen ve Müslüm filmi oldu. Sinemada de çok izlenen filmler. Yerli kadar yabacı filmlere de rağbet oluyor. Mesela Hızlı Ve Öfkeli serisi en çok sattığımız filmler arasında” ifadelerine yer verdi.

‘MUHATAP OLDUĞUNUZ KİTLE

SİNEMASEVER BİR KİTLE’

Gençlerde dahil olmak üzere nostaljiye ilginin her yaşta olduğunu aktaran Durmaz “Müşterilerimiz her yaş grubundan insanlar. Eski olduğumuz için insanlarla da tanışıyoruz artık. İnsanlarımızda da geçmişe bir özlem var. Biz de Özlem Video Film Müzik olarak her zaman buradayız” şeklinde konuştu.

Asıl mesleğinin elektrikçilik olduğunu ve o dönem yaşanan krizle birlikte sektör değiştirme kararı aldığını ifade eden Durmaz “İyi ki değiştirmişim diyorum. Bu iş rahat bir iş yorucu değil. Kültür dolu bir iş. Muhatap olduğunuz kitle sinemasever bir kitle. Tabii şu an piyasada genel bir sıkıntı var. Herkesi etkileyen, bizi de etkiledi” ifadelerini kullandı.

‘HİÇ CD-DVD GÖRMEMİŞ

OLANLAR DAHİ VAR’

Kaset hizmeti de sunduklarını dile getiren Durmaz, hala kaset kültürünü de devam ettiren çok vatandaş olduğunun altını çizerek sözlerine şöyle son verdi; “Orijinal filmlerde de kasette de plakta da aynı durum geçerli. Şu an bir de nostaljiye özlem durumu var, özellikle gençlerde. Çok fazla sosyal medyaya dijitale dönüş olduğu gibi, bizlere dönen insanımız da çok. Orijinaller dahi dikkat çekiyor. Hiç CD-DVD görmemiş olanlar dahi var. Merak edip gelen gençlerimiz, çocuklarımız var. Kütahya’da birkaç tane kaldık. Biz de onlardan biriyiz. Hizmet vermeye de devam edeceğiz.”

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *