‘ARAPLAR TOPRAKLARINI SATTI’ İFADESİ GERÇEĞİ YANSITMIYOR’

251

“Filistin Türkiye’nin Neyi Olur?” başlıklı konferansta konuşan DPÜ Rektörü Süleyman Kızıltoprak, ‘Araplar topraklarını sattı’ gibi ifadelerin tam anlamıyla gerçeği yansıtmadığını belirtti. Kızıltoprak, Türkiye Cumhuriyeti Filistin’de de üsleneceği garantörlükle, oraya da barışı ve huzuru getirecek” dedi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Düzce Üniversitesi Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler Fakültesi iş birliğinde düzenlenen “Filistin Türkiye’nin Neyi Olur?” başlıklı konferansta bilgi ve düşüncelerini paylaştı.

Düzce Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Kültür Merkezi Cumhuriyet Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa, Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, İslam Hukukçusu Prof. Dr. Salih Tuğ katıldı. Konferans öncesi Prof. Dr. Nedim Sözbir’i makamında ziyaret eden Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak Düzce Üniversitesinin yürüttüğü proje ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.

‘ADALETE DUYULAN ÖZLEMİ TÜM DÜNYAYA HAYKIRIYOR’

Filistin ile Türkiye’nin tarihsel bağlarının olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Nedim Sözbir, Osmanlı İmparatorluğu’nun bu coğrafyayı dört yüz yıl barış içinde yönettiğinin altını çizdi. Bugün gelinen noktanın ise, katledilen çocukların ve insanların gözyaşlarının adalete duyulan özlemi tüm dünyaya adeta haykırdığını ifade eden Sözbir, Filistin için yapılabilecek her türlü desteğin sağlandığını bundan sonra da imkânlar dâhilinde ne yapılabilirse onun yapılacağını söyledi.

‘YANI BAŞIMIZDA KAN VE GÖZYAŞI VAR’

7 Ekim’den beri yanı başımızda kan ve gözyaşı olduğunu ifade eden Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Türklerin Filistin ile ilişkisinin neredeyse insanlık tarihi kadar eski olduğunu dile getirdi. Kızıltoprak, Alparslan’ın, Yavuz Sultan Selim’in, Selahaddin Eyyübi’nin Gazi Mustafa Kemal’in, Peygamberimiz Hz. Muhammed’in babasının dedesinin ayak izleri olduğunu, Peygamberimizin dedesinin mezarının orada bulunduğunu ifade etti. Filistin’in gönül coğrafyamızın merkezinde yer aldığını dile getiren Kızıltoprak, ‘Araplar topraklarını sattı’ gibi ifadelerin tam anlamıyla gerçeği yansıtmadığını belirtti. Rektör Kızıltoprak, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti Kıbrıs’ta garantörlük görevini üstlendiğinden beri nasıl barış ve huzur sağladıysa, Filistin’de de üsleneceği garantörlükle, oraya da barışı ve huzuru getirecek” dedi.

‘ÇOCUKLARIN ÇIĞLIKLARI KARŞILIK BULACAK’

Filistin’de yaşananların insanlığa zarar verdiğini söyleyen Kızıltoprak, “Biz Türküz, Müslümanız ama her şeyden önce insanız. 7 Ekim’den buyana 15 bin insanın can verdiği Filistin barışa kavuşacak. Semaya ulaşan çocukların çığlıkları karşılık bulacak. İstiklâl Harbi’nde 7 devlete karşı duran devletimiz burada da zulme dur diyecek. Vicdanı olan herkes bu zulme sessiz kalamaz. Ben orada canı pahasına topraklarını savunan, bu zulme direnen Filistinlileri gönülden destekliyorum. Kazanacaklarından eminim.” ifadeleriyle konuşmasını sonlandırdı. Konferans kapanış konuşmasını yapan Prof. Dr. Salih Tuğ, Filistin’e sahip çıkılması gerektiğini vurgulayarak “Bu şehre sahip çıkmak medeniyete, tarihe, insanlığa sahip çıkmak demek” diyerek konuşmasını sonlandırdı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *