ENGELLİLER FARKINDALIK TURNUVASINDA DOSTLUK KAZANDI

197

Engelliler Farkındalık Turnuvasında Hemsball Final Müsabakası ve Empati Ligi Boccia Final Müsabakası oynandı. Müsabakalar öncesi her iki branş hakkında da bilgi verildi. DPÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak’ın da katıldığı rekabet dolu müsabakalarda kazanan taraf engelleri aşan dostluk oldu.  

3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Dumlupınar Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen Engelliler Farkındalık Turnuvası kapsamında Hemsball Final Müsabakası ve Empati Ligi Boccia Final Müsabakası oynandı.

Hemsball Final Müsabakası öncesi Uluslararası Hemsball Federasyonu İl Temsilcisi ve Biyonik Kulaklı İşitme Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Nimet Sarıkaya, spor dalı hakkında bilgi verdi.

‘YERLİ VE MİLLİ BİR SPOR’

İlk yerli ve milli bir spor Hemsball’un ülkemizin gururu olduğunu belirten Sarıkaya, Kütahya’da bu sporu yaygınlaştırmak adına çaba gösterdiklerini ifade etti. Hemsball’un her yaştaki bireylere hitap eden, vücudun tamamını dengede tutmaya katlı sağlayan bir spor olduğunu dikkat çeken Sarıkaya, engellilere dikkat, denge ve odaklanma konusunda fayda sağladığına değindi.

REKTÖR KIZILTOPRAK DA SAHAYA ÇIKTI

Kütahya’ya da engellilerin bu spor ile gelişimine katkı sağlamaya çalıştıklarına değinen Sarıkaya, sosyal hayata biz de varız diyebilmeleri için çabaladıklarını dile getirdi. Hemsball Final Müsabakasında DPÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak da yarıştı.

Empati Ligi Boccia Final Müsabakası öncesi Boccia hakkında bilgi veren Engelliler Umut Spor Kulübü Başkanı Ali Osman Altınay, Boccia’nın 1984 yılında paralimpik spor branşında değerlendirmeye alındığını açıkladı. Şu an dünyada ve Türkiye de oynanan Boccia’nın özellikle  Serebral Palsi ve MS Hastalığına karşı faydalarına değindi.

‘SPORCULAR SAHADA ÖZGÜR’

Boccia’nın 2 ve 4’lü takımlar halinde oynandığını belirten Altınay, Boccia topunun yurtdışından geldiğine değinerek kulüplerine destek çağrısı yaptı. Sporcuların sahaya çıktıklarında kendi özgür iradeleri ile strateji kurarak mücadele ettiğine değinen Altınay, antrenörlerin maç başladıktan sonra  müdahale edemediğini belirtti.

Empati Ligi Boccia Final Müsabakası Engelliler Umut Spor Kulübü ve KSBÜ Engelsiz Hayat Topluluğu arasında gerçekleştirildi. Final müsabakalarında şampiyon olan takımlara kupaları ve hediyeleri il protokolü tarafından verildi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *