‘İMKAN VERİLİRSE HER ŞEYİ BAŞARIRLAR’

188

Dünya Engelliler Günü Programında konuşan Vali Vekili Fikret Zaman imkân sağlandığında, engelli bireylerin başaramayacağı hiçbir şeyin olmadığına vurgu yaptı. Engelliler gününün engelli vatandaşların sorunlarını çözmek için bir farkındalık günü olduğunu belirten Başkan Işık ise, engelli vatandaşların hayata dahil olması için çaba gösteren ailelere teşekkürlerini sundu.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Programı Kütahya Dumlupınar Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Etkinliğe Vali Vekili Fikret Zaman, Hava Er Eğitim Tugayı ve Garnizon Komutanı Hv. Tuğg. Mustafa Baş, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin, protokol üyeleri, engelliklere engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.

Engellilerin Salona giriş seremonisi ile başlayan etkinlikte konuşan Vali Vekili Fikret Zaman, imkân sağlandığında, engelli bireylerin başaramayacağı hiçbir şeyin olmadığına vurgu yaptı. Engelliler arasından en iyi yüzücülerin, en yetenekli sanatçıların ve başarılı bireylerin çıktığını belirten Zaman, “Beethoven duymuyor, Cemil Meriç göremiyordu. Kulakları duymayan birinin dünyanın en iyi bestelerini dinletebileceğinin, görmeyen birinin insanların dünyayı görmesini sağlayacağının en büyük ispatı bu.” Şeklinde konuştu.

‘HERKES BİR ENGELLİ ADAYI’

Herkesin trafik kazaları, çalışma koşulları veya yaşlanma gibi sebeplerle engelli olma ihtimali olduğunu belirten Zaman, herkesin bir engelli adayı olduğunu ve Engelliler Günü’nün herkesin günü olduğunu söyledi.

Devletin engelli vatandaşlara birçok kolaylıklar sağladığını ifade eden Zaman, “Engelli kardeşlerimizin kamu hizmetlerine ulaşımında ayrıcalıklar sağlanıyor. Engellilere yönelik farkındalığın her geçen gün artıyor. Kamu kurumları, yerel yönetimler, belediyeler ve sivil toplum kuruluşlarının engellilerin hayatını kolaylaştırmak ve hayatın içine dahil olmaları için çaba sarf ediyor.” İfadelerini kullandı.

DESTEK OLAN AİLELERE TEŞEKKÜR ETTİ

Dünya Engelliler Gününün engellilerin dertlerini anlamak kendimizi bir günde olsa onların yerine koyarak sahip olduğumuz nimetlere şükretmek ve engelli kardeşlerimizin sorunlarını çözmek için bir farkındalık günü olduğunu belirten Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık,  engelli ailelerine teşekkür etti. Aileleri destek olmazsa devletin sağaldığı imkânlar ne kadar büyük olursa olsun engelli vatandaşların hayata dahil olamadığına dikkat çeken Işık, “İyi ki varlar. Devletimizin sağladığı imkânlarla engellilerin toplumda yer almalarının sebebi onlar. Eğitim kurumlarına öğretmeneler STK’lara da teşekkür ediyorum. Biz her zaman engelli vatandaşların emrindeyiz. Onlara hizmet etmek bezim için en büyük mutluluk.” Dedi.

Erişilebilirlik Belgesi almaya hak kazanan Kütahya Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon Merkezi ve Ümran Aygen İlkokuluna belgelerinin takdim edilmesiyle devam eden tören tekerlekli sandalye dans gösterisiyle sona erdi.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *