30 AĞUSTOS İŞ MERKEZİ ARALIK SONUNDA TESLİM

161

30 Ağustos İş Merkezi’nin en kısa zamanda teslim alınacağını ifade eden Başkan Işık, “Hedefimiz Aralık ayı sonu. Esnafı hızlı bir şekilde taşıyıp, Ulu Cami İş Merkezini yıkacağız ve önümüzdeki 100 yıllık tarihe imza atacağız.” Şeklinde konuştu

‘100 YILLIK TARİHE İMZA ATACAĞIZ’

Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, 30 Ağustos İş Merkezi’ndeki son duruma dair açıklamalarda bulundu. 30 Ağustos İş Merkezi’nin bitimiyle ilgili takvimin sonuna yaklaşıldığını en kısa zamanda teslim alınacağını ifade eden Başkan Işık, “Hedefimiz Aralık ayı sonu. Çünkü 28 Aralık tarihi itibariyle eski Ulu Cami İş Merkezinin yıkımıyla ilgili ihale tamamlanması belli oldu.” dedi. 30 Ağustos İş Merkezine taşınacak esnafların tümüyle anlaşmaları yaptıklarını ifade eden Başkan Işık, “Esnafı hızlı bir şekilde oraya taşıyıp, Ulu Cami İş Merkezini yıkacağız ve önümüzdeki 100 yıllık tarihe imza atacağız.” Şeklinde konuştu.

‘ALTERNATİF SAĞLADIK’

Ulu Cami İş Merkezini yapanların ecdat yadigârı olarak bu şehre değer katan Ulu Cami’nin önünü kapattığını ifade eden Başkan Işık, “Vatandaşımız da, esnafımız da, dışarıdan gelenler de, bu şehri yönetenleri de bundan rahatsız oldular. Ama o gününün şartlarında başka alternatif geliştirilemediği için o iş merkezi orada yapıldı. Daha sonraki dönemde de yıkılması yönünde meclis kararı alınması rağmen yıkılmamakla karşı karşıya kaldı. Çünkü başka bir alternatifi yoktu.” Dedi.

OCAK AYINDA YIKILACAK

Kendilerinin esnafları da mağdur etmeden bir çözüm aradıklarına değinen Başkan Işık, “Bu çözüm 30 Ağustos İş Merkezinin yapıldığı alandaki Özel İdaremize ait taşınmaz okulun yıkılarak arsasının belediyemizin elindeki başka bir taşınmazla takasla belediyemize geçirilmesiyle başladı. Orada hem ayakkabı tamircileri zanaat çarşısı olarak hem de Ulu Camii önündeki iş merkezinde 30 – 40 yıldır esnaflık yapan hemşerilerimizin esnaflıklarını sürdürebilecekleri imkânları tanıyacağız. Fazladan ürettiğimiz işyerlerini de satarak veya kiralayarak belediyemiz lehine değerlendireceğiz.”Dedi. Işık, 28 Aralık’ta yıkım ihalesini alan yüklenici firma belli olur olmaz Ocak ayı itibariyle yıkılacak Ulu Cami İş Merkezinin yeşil alan ve turist otobüslerinin park edebileceği bir parkla değerlendirileceğini vurguladı.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *