ALAYUNT’A YÜK MEKREZİ PROJE AŞAMASINDA

167

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına Alayunt Yük Merkezi ve Simav-Balıkesir yollarını soran MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Alayunt istasyon bölgesine yükleme alanı oluşturulmasının planlandığını ve proje çalışmalarının devam ettiğini ifade etti. Erbaş, Simav – Balıkesir Yolunun ise Yatırım Programında olduğunu vurguladı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş’ın,  Kütahya yollarının sorun ve çözümü hakkında çalışmaları devam ediyor.

Alayunt’a 800 metre mesafedeki alana yük merkezi isteyen MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş konuyu T.C Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına sordu. Bakanlık, TCDD ve OSB yetkilileri ile bir görüşme gerçekleştirerek, ihtiyaçların yeniden belirlendiğini, bu kapsamda Alayunt istasyon bölgesine yükleme alanı oluşturulmasının planlandığını ve proje çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.

SİMAV – BALIKESİR YOLU YATIRIM PROGRAMINDA

Simav ilçesinin deprem bölgesinde yer aldığını bu nedenle de ilçeye birden fazla ulaşım yolu gerektiğini her platformda ifade eden MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Simav-Balıkesir yolu hakkındaki çalışmaların durumunu T.C Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına sordu. Bakanlık, Simav’ı Balıkesir’e bağlayan yolda 3 adet onaylı proje olduğunu, 1. Proje ( Bigadiç-Düvertepe Barajı arası 35 km) ve 3. Proje (Demirci – Uşak- Kütahya ayrım arası 43 km) kesin yatırım programına alındığını belirtti.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *