OSB’DE ASGARİ ÜCRET ASGARİNİN ÜZERİNDE

361

30 Ağustos Yönetim Kurulu Başkanı Salih Çetiner, OSB’de maaşların asgari ücretim üzerinde olduğunu ifade etti. Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yenipazar ise mesai saatlerini bir saat aşağıya çektiklerini belirterek çalışanların 7 buçuk saat değil 6 buçuk saat çalıştığını dile getirdi.

30 Ağustos Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Çetiner ve Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yenipazar, 30 Ağustos OSB İdari Bina Toplantı Salonu’nda yapılan basın toplantısında asgari ücret hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

ARTIŞ TAHMİNİ YÜZDE 50’NİN ÜZERİNDE

30 Ağustos OSB’de maaşların asgari ücretim üzerinde olduğunu ifade eden Yönetim Kurulu Başkanı Salih Çetiner, bunun sebebini şöyle açıkladı: “Çalışan mutlu olacak ki kafasında soru kalmayacak ve firmaya faydalı verimli olabilecek. Buradaki firmaların çoğu zaten asgari ücretin üstünde veriyor.” İfadelerini kullandı. Şahsi asgari ücret beklentisini de açıklayan Salih Çetiner, yüzde 50 civarında bir artış beklediğini vurguladı. 

SOKAK RÖPORTAJLARINDA BİLE

ÖNEMLİ OLAN ENFLASYON DENİYOR

Son zamanlarda asgari ücrette rakam belirlenirken vatandaşların bilinçlendiğini ifade eden Mustafa Yenipazar, “Sokak röportajlarında bile “Kaç olmalı?” sorusuna vatandaş “Fiyatın çok yüksek olması önemli değil. Önemli olan enflasyon” diyor.” Şeklinde konuştu. Yenipazar, Asgari ücret belirlenirken en önemli hususun fiyat belirlendikten sonra bunun piyasaya olumsuz yansımaması ve enflasyonun artırmaması olduğunu vurguladı.

ASGARİ ÜCRET YUKARI MESAİ SAATLERİ AŞAĞI

Hem asgari ücret üzerinde maaş verip hem de mesai saatlerini bir saat aşağıya çektiklerini belirten 30 Ağustos Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yenipazar, çalışanların 7 buçuk saat değil 6 buçuk saat çalıştığını dile getirdi.

Sanayinin istikrar istediğini belirtti. Sanayinin istikrar varsa gönül rahatlığıyla kendine göre büyüme hedeflerini koyacağının altını çizen Yenipazar, bu anlamda da en önemli şeyin enflasyonda istikrarın sağlanması olduğunu vurguladı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *