ZANAAT VE HALK SANATLARI DENEYİMLEME KONAĞI AÇILDI: SANATIN KALBİ BURADA ATACAK

263

Kütahya Zanaat ve Halk Sanatları Deneyimleme Konağı’nın açılışında konuşan Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, konakta turistlerin, öğrencilerin ve halkın deneyimleme yapabileceği atölyeler yer alacağını; üretim, tanıtım, satış faaliyetleri gerçekleştirileceğini belirtti.

Kütahya Belediyesinin proje sahibi olduğu, Kütahya Valiliği, DPÜ, KUTSO, Kütahya Çiniciler Fotoğrafçılar ve El Sanatları Esnaf Odası, Güzel Sanatlar ve Edebiyat Derneği ile Kültür ve Sanat Derneği’nin paydaşları olduğu Kütahya Zanaat ve Halk Sanatları Deneyimleme Konağı hizmete açıldı. Mülkiyeti Kütahya Belediyesine ait olan ve Zafer Kalkınma Ajansı’nın hibe desteğiyle restorasyonu tamamlanan konakta, zanaat ve halk sanatları atölyeleri yer alacak. Kütahya Zanaat ve Halk Sanatları Deneyimleme Konağı’nda turistlerin, öğrencilerin ve halkın deneyimleme yapabileceği atölyeler yer alacak ve üretim, tanıtım, satış faaliyetleri gerçekleştirilecek.

1 MİLYON 331 BİN LİRASI HİBE EDİLDİ

Mülkiyeti belediyede olan eski konağın restore edilerek toplam 1 milyon 903 bin lira bedelle 2020 yılında yapılan ihalesinin gerçekleştirildiğini belirten Başkan Işık, “1 milyon 331 bin lirası Zafer Kalkınma Ajansı tarafından hibe edildi. 571 bin 799 lirası da belediyemizin bütçesinden karşılanarak bu restorasyon tamamlandı. Zafer Kalkınma Ajansımızın desteğiyle turizm altyapısının geliştirilmesi ve mali destek programı kapsamında 2020 yılında hibe almaya hak kazanan projemizle yaratıcı ve kültürel endüstrilerin turizme entegrasyonunun sağlanması amacıyla yapı proje kapsamında restore edildi. Gerek hemşehrilerimizin gerek sanatçılarımızın gerekse öğrencilerimizin Kütahya’yı Kütahya yapan UNESCO nezdinde Yaratıcı Şehirler Ağı’na girmesine vesile olan zanaat ve halk sanatlarının nasıl icra edildiği burada gösterilecek.” Şeklinde konuştu.

BİRÇOK SANAT DALINI DENEYİMLEME İMKANI

Zanaatçı ve sanatçılara atölyeleri tahsis ederek turistlere, öğrencilere ve halka deneyimleme şansı sunacaklarını ifade eden Başkan Işık, “Yani burası bir uygulama atölyesi gibi çalışacak. Çiniyi, sim sarmayı, seramiği ve gümüş işlemeyi merak eden insanlarımız bu konakta aradıklarını bulabilecek. Aynı zamanda bu atölyelerin üretim, tanıtım ve satışına yönelik faaliyetler gerçekleştirecek. Eğer birlik olursak bu şehrin yapamayacağı, aşamayacağı hiçbir engelin olmadığını görüyoruz. Biz bunu yaşayarak gördük. Kütahya Belediyesi’nin içinde bulunduğu hiçbir projesi hiçbir yerden dönmedi, hiçbiri de başarısızlıkla sonuçlanmadı.” ifadelerini kullandı.

HİSAR’A ÇIKACAK YOLU TAMAMLAYACAĞIZ’

Açılışta Paşam Sultan Mahallesine yapılan hizmetlerden de bahseden Başkan Işık, “Paşam Sultan eski Kütahya olarak tabir ettiğimiz, tescilli ya da tescilsiz eserlerin ve eski yapıların bulunduğu küçük ama çok kıymetli bir mahalle. Mahallemizdeki sivil mimari örneği iki yapının restorasyon çalışması tamamlandı. Birçok sokakta sokak sağlıklaştırma, cephe düzenlemesi, altyapı, yol ve aydınlatma projesi yapılarak tamamlandı Kütahya Kalesi ve Ulu Cami Arası Kültür Yolu çalışmaları tamamlandı kale kapısına kadar. İçerisini de inşallah bu sene Kültür Bakanlığımızdan gerekli onayları aldıktan sonra tamamlayıp yaya yoluyla Hisar’a çıkacak şekilde bu yolu tamamlayacağız.”




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *