ÇİNİLİ CAMİ’NİN İHALE SÜRECİ BAŞLADI

227

KÜTAV Yönetim Kurulu toplantısında Kütahya Valisi Musa Işın, Çinili Cami’nin 5 farklı üniversitenin hazırladığı Bilim Raporları doğrultusunda aslına uygun bir şekilde yeniden inşa edilmesi için ihale sürecinin başlatıldığını açıkladı.

Kütahya Kültür ve Tanıtım Vakfı (KÜTAV) Yönetim Kurulu, Vali Musa Işın’ın başkanlığında bir araya geldi. Toplantıya, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KÜTSO) Başkanı Esin Güral, Prof. Dr. Kazım Uysal, Semra Sarıışık Tozaraydın, Adil Özkan ve Kerim Vural katıldı.

Kütahya’nın kültür ve tarih projelerinin değerlendirildiği toplantıda konuşan Vali Işın, Çinili Cami’nin 5 farklı üniversitenin hazırladığı Bilim Raporları doğrultusunda aslına uygun bir şekilde yeniden inşa edilmesi için ihale sürecinin başlatıldığını açıkladı.

‘ŞAİR PESENDÎ ALİ DEDE’NİN KABRİ YAPILACAK’

Vali Işın, Kütahyalı şair Pesendî Ali Dede’nin kabrinin yerinin tespiti ve düzenlenmesinin de KÜTAV tarafından yapılacağını kaydetti.

ANKARA’DA KÜTAHYA İL SERGİSİ DÜZENLENECEK

Kütahyalı merhum ressam, neyzen, tezhip ve minyatür sanatçısı Ahmet Yakupoğlu’nun heykelinin Antalya’dan Kütahya’ya getirileceğini belirten Işın, bu projenin maliyeti olan 170 bin TL artı KDV’nin, KÜTAV yönetim kurulu üyesi GÜROK Grup Yönetim Kurulu Başkan Vekili Esin Güral Argat tarafından karşılanacağını söyledi.

Ankara’da düzenlenecek olan Kütahya İl Sergisi hakkında da bilgiler veren Vali Işın, sergide; Kütahya’nın tarihi, kültürü, sanatı ve zenginlikleri tanıtılacağını, serginin giderlerinin de KÜTAV tarafından karşılanacağını belirtti.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *