KÜTAHYA’DAN DESTEK MESAJLARI YAĞDI

159

Suudi Arabistan’da oynanacak Süper Kupa Maçında çıkan krizin ardından Fenerbahçe ve Galatasaray takımlarının sahaya çıkmamasının ardından Kütahya’dan çok sayıda isim yaşanan krize tepki göstererek kulüplere destek verdi.

Galatasaray ve Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan’da oynanması planlanan Süper Kupa Maçında futbolcuların sahaya Atatürk tişörtleriyle çıkmasına, taraftar gruplarına Atatürk’ün sözlerinin yer aldığı pankartları sahaya sokmalarına izin verilmemesi nedeniyle kriz yaşandı. Fenerbahçe ve Galatasaray Kulübü yöneticileri maçın bu şartlarla oynanmasına müsaade etmeyerek sahaya çıkmadı. Takımların Türkiye’ye döndüğü anlarda Kütahya kamuoyundan kulüplere çok sayıda destek verildi.

Belediye Kütahyaspor resmi hesabından Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafı paylaşılarak “İzindeyiz!” denildi. Kütahya siyasetinden çok sayıda isim de olaya tepki gösterdi. İYİ Parti Kütahya İl Başkanı Nurhan Sunel, “Atatürk’ten ve Türk’lüğünden taviz veren şerefinden taviz verir. Ne mutlu Türküm diyene.” Dedi. CHP Kütahya İl Başkanı Tamer Yenikaya’da onurlu duruş teşekkürler Atatürk’ün evlatları Fenerbahçe ve Galatasaray’a teşekkür etti. Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Osman Gezgin’de olaya tepkisini gösterdi.

RENKLERİMİZ FARKLI KANIMIZ AYNI

Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Esin Güral Argat, sosyal medya hesabından Fenerbahçe’nin Atatürk portreli antrenman formalarını paylaştı. Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Sema Güral Sürmeli, konu Atatürk olduğunda her şeyin teferruat olduğuna değindi. Ata’mızı ve ülkemizin şerefini pazarlık konusu yapmadıkları için tebrik eden Güral Porselen Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Harika Güral, “Bizim renklerimiz farklı, kanımız aynı.” Dedi. Fenerbahçe ve Galatasaray’ın dik duruşlarını ayakta alkışladığını ifade eden Kültür ve Turizm Bakanlığı Çini Sanatçısı Nida Olçar, “Atamız, Bayrağımız, İstiklal Marşımız tartışmaya açık değildir.” Dedi. Keramika Genel Müdürü Emin Yüce, Kütahya Genç İş İnsanları Derneği ve pek çok başka isim yaşanan krize tepki göstererek kulüplere mesajı verdi. 




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *