ÇOBAN RESSAM HALİL KIRKIL’DAN HOCASINA İTHAFEN RESİM SERGİSİ

266

Ressam Hüseyin Yüce’nin öğrencisi “Çoban Ressam” olarak bilinen Halil Kırkıl, hocasına ithafen açtığı sergini açılışında resim sanatına dair önemli açıklamalarda bulundu

Kütahyalı ressam Halil Kırkıl, resim sanatına adını altın harflerle yazdırmış Hüseyin Yüce anısına, “Yaşayan Değer” adlı resim sergisini hayata geçirdi. Sera AVM’de düzenlenen serginin açılışına Kütahya protokolünden çok sayıda isim ve sanatsever vatandaşlar katıldı.

35 RESİM YER ALIYOR

35 farklı resmin sanatseverlerin beğenisine sunulduğu açılışta “Çoban Ressam” olarak bilinen sanatçı Halil Kırkıl, eserler hakkında bilgi verdi.  Sergiyi ithaf ettikleri Hüseyin Yüce’nin 1915 yılında vefat ettiğini belirten Kırkıl, KÜSAD Dernek Başkanı Bayram Yıldız’ın önerisiyle hocası anısına sergi açtıklarını vurguladı.

RESİM ÖĞRETİLMEZ

RESİM ÖĞRENİLİR

Ressam Hüseyin Yüce’nin öğrencisi olduğunu belirten Kırkıl, “Hocam benim köylümdü. Ben yanına gedip “Ben resim öğrenmek istiyorum.” dedim. “Oğlum resim öğretilmez, öğrenilir.” dedi. Ben o zaman neden öyle söylediğini anlayamamıştım ama şimdi çok iyi anlıyorum”dedi. Resmin çok çalışmak gerektirirken bir sanat dalı olduğunu değinen Kırkıl, bilmeyen için çok kolay gibi görülse de yeteneğin yanında çalışmanın da çok önemli olduğunu belirtti.

Hala bir yandan da hayvancılık yaptığını açıklayan Kırık, “Çoban Ressam” diye tanınmaktan gurur duyduğunu ifade etti.

ENGİN SAĞLAM




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *