ULUSLARARASI ETKİNLİKLERE AĞIRLIK VERİLECEK: KÜTAHYA’YA GELEN DAHA GENÇ GİDER

138

Türk Sanatı Sempozyumu ve Çalıştayı kapsamında şehre gelen sanatçıların eserlerinin yer aldığı serginin açılışını gerçekleştiren Başkan Işık, sanatçıları Kütahya’da daha çok vakit geçirmeye davet etti Işık, bu yıl uluslararası etkinliklere daha çok ağırlık vereceklerini ifade etti.

KÜTAHYA SANATÇILARA İLHAM OLDU

Kütahya Belediyesi Türk Dünyası Güzel Sanatlar Birliği Uluslararası Türk Sanatı Sempozyumu ve Çalıştayı’na ev sahipliği yaptı. Şehre gelen ve Kütahya’dan aldıkları ilhamla Kütahya’da eserlerini ortaya koyan sanatçıların eserlerinin yer aldığı serginin açılışını gerçekleştirdi. 10-17 Şubat 2024 tarihleri arasında şehrimizde düzenlenen program kapsamında yapılan serginin açılışını yapan Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, “Kütahya, 2022 yılında 5. ve 2023 yılı sonu itibariyle de 4’ncü yaşanabilir Türkiye şehri oldu. Hedefimiz 2024 yılında ilk 3’e girmek. 2020 yılında il değerlendirmede bütüncül yaklaşım, mali yönetim ve benzeri gruplarda 62’nci-63’ncü sıralardan sıralamaya girdik ama şu anda Coğrafi Bilgi Sistemleri, bütüncül yönetim yani şehrin tüm erkleriyle bir araya gelerek şehre değer katan bileşenler açısından Türkiye ikincisiyiz. Hedefimiz Türkiye birincisi olmak. Dolayısıyla bu şehir 60-65’nci sıralardan 3 yıl gibi kısa bir süre içerisinde belediyemizin öncülüğünde tüm kamu ve kamu kuruluşlarımızın, üniversitelerimizin, sivil toplum kuruluşlarımızın, meslek kuruluşlarımızın da katkılarıyla kentini dünya kentleri arasında sıralamaya koydu” dedi.

‘TÜM ENERJİMİZİ ORTAYA KOYACAĞIZ’

Kütahya’da kişi başına düşen milli geliri artırmak için çalışacaklarını belirterek sözlerine devam eden Başkan Işık, “Tek eksiğimiz ve bize göre mahcup olduğumuz bir ayıbımız var. Türkiye ortalamasının altında kişi başı milli gelire sahibiz. Bu fakirliği inşallah önümüzdeki 5 yıl içerisinde yenmek için tüm enerjimizi ortaya koyacağız. Şu anda ortalama 12 bin dolar civarında olan kişi başına milli gelir maalesef Kütahya’mızda 9 bin dolar civarında yani 3’te 2’si seviyesindeyiz. Hedefimiz 5 yıl sonra Türkiye ortalamasını yakalamak. İkinci 5 yılda inşallah daha yüksek değerlere ulaşmak” dedi.

Kültür ve sanat etkinliklerini çok önemsediklerini ve bu yıl uluslararası etkinliklere daha çok ağırlık vereceklerini ifade eden Başkan Işık, “Bu tür etkinlikler tüm bu şehrin değerini ve uluslararası kriterlerde ayrıca yurt içi gayri safi milli hasılanın hesaplanmasında bize çok büyük değer katıyor. Devletin resmi organları bu değerleri belirlerken Kütahya’nın tüm il sınırları içerisinde var olan taşınır taşınmaz kültür sanat değeri, ve diğer her türlü değerini karşılık olarak belirliyor. Nüfusa bölüyor, sizin kişi başına düşen gayri safi milli hasılanız oluyor. İşte eskimiş dükkânı yenilemek, dirençsiz yapıyı depreme dayanıklı hale getirmek ve sanat eserleriyle kültürel değerlerimize katkı sağladığımız ekonomik değerlerle gayri safi milli hasılanın yükselmesiyle özellikle sanatçılarımız ve kültür-sanat etkinliklerinin çok ciddi katkısı olduğunu düşünüyoruz. Geçen yıl 2023 yılında gerçekten şehrimizin insanını kültür ve sanat etkinlikleriyle önemli ölçüde memnun ettik, bu yıl daha da edeceğiz. Bu sene uluslararası etkinliklere daha çok ağırlık vereceğiz. 5 yıldızlı nitelikli yatak kapasitemizi arttırarak önümüzdeki 5 yıl içerisinde inşallah dünya kenti olmanın hakkını o alanda vereceğiz. Birkaç gün daha kalırsanız gençleşip gidersiniz, onun için ne kadar kalabiliyorsanız kalın. Zaten gençsiniz daha da gençleşeceğinize eminiz.” dedi.

2023 YILININ SEÇKİN BELEDİYE BAŞKANI

Serginin ardından Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen sempozyumda Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Yönetim Kurulu Üyesi ve TÜRKSAB Genel Başkanı Prof. Dr. Alaybey Karoğlu tarafından Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’a; Türk Dünyası Mühendisler ve Mimar Birliği ile Türk Dünyası Güzel Sanatlar Birliği’nin tevdi ettiği “2023 Yılının Seçkin Belediye Başkanı” unvanı verildi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *