‘KÜTAHYA BİR ALTYAPI ŞEHRİNE DÖNÜŞMELİ’

132

Altyapıya yapılacak yatırımlarla Kütahya’nın bir altyapı şehrine dönüşmesi gerektiğini ifade eden Saadet Partisi Kütahya Belediye Başkan Adayı Ahmet Sunar, Belediye Kütahyaspor’un dışarıdan transferlerle para harcamaması gerektiğine dikkat çekti. Sunar, spor camiasının yaşadığı saha sorununa da çözüm önerilerini anlattı.

‘KÜTAHYASPOR AMATÖR KULÜPLERİN ÇATISI OLMALI’

Saadet Partisi Kütahya Belediye Başkan Adayı Ahmet Sunar, spor vaatlerini anlattı. Kütahya’nın en önemli değerlerinden bir tanesinin Belediye Kütahyaspor olduğunu belirten Ahmet Snunar, “Benim babam sporcuydu. Çocukluğumdan beri sporun, spor camiasının içindeyim.” Dedi. Sporda altyapının önemine vurgu yapan Sunar, “Kütahya bir altyapı şehrine dönüşmeli.” Şeklinde konuştu. Kütahyaspor’un Kütahya’daki amatör kulüplerin çatısı haline dönüştüreceklerini belirten Sunar, Kütahya’dan yetişen sporcuların Kütahyaspor’u bir üst, ulaşılması gereken bir yer olarak görmesini sağlamak gerektiğini ifade etti.

Belediye Kütahyaspor’un dışarıdan transferler yaparak para harcamasına engel olunması gerektiğine dikkat çeken Ahmet Sunar, “Orada yetişen sporcular da bir üst lige ya da farklı kulüplere transfer olduğunda amatör kulüplerle profesyonel kulüplerin bu karı paylaşabileceği bir çalışma yapılıp verimli bir hale getirilebilir.” İfadelerinin kullandı.  

ATIL SAHAYA DİKKAT ÇEKTİ

Kütahya spor camiasının ciddi anlamda bir saha problemi olduğunu açıklayan Ahmet Sunar, “Eskiden aktif olarak kullanılan Vefa Mahallesindeki saha şu an atıl vaziyette duruyor, hiçbir şekilde spor camiasının hizmetinde değil. Maltepe’de bir saha vardı halı sahaya dönüştürüldü. Orası tekrar spor camiasına kazandırılabilir.” Şeklinde konuştu. Kütahya’da sporun gelişmesi için daha çok alan açmak gerektiğine değinen Sunar, en önem verdikleri konu olan alt yapını geliştirilmesi için gerekli adımları atacaklarını vurguladı.

ENGİN SAĞLAM




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *