KARACİĞER TÜMÖRLERİ ÜÇ FARKLI YÖNTEMLE TEDAVİ EDİLİYOR: ÇEVRE İLLERDEN HASTA SAYISI ARTTI

881

Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde karaciğer tümörlerini tedavini ettikleri üç yöntem hakkında bilgi veren KSBÜ Radyoloji AD Başkanı Prof. Dr. Mehmet Korkmaz, son zamanlarda çevre illerden hasta sayısının arttığını belirtti.

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) İl Sağlık Müdürlüğü Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma hastanesinde karaciğer tümörleri tedavi ediliyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan KSBÜ Radyoloji Anabilim Dalı (AD) Başkanı Prof. Dr. Mehmet Korkmaz, çeşitli yöntemlerle karaciğer tümörlerini tedavini ettiklerini ifade ederek, son zamanlarda çevre illerden hasta sayısının arttığını belirtti.

Tedavi yöntemleri hakkında bilgilendirme yapan Prof. Dr. Korkmaz, “Şu anda 3 yöntem kullanıyoruz. Birincisi ‘Tare Radyoembolizasyon’ yöntemidir. Tümörün besleyici damarına kasıktan anjio yöntemiyle girerek, sadece tümörü etkileyen radyoaktif maddeyi tümöre enjekte ediyoruz. Böylelikle hücresel düzeyde atom enerjisiyle tümör yok ediliyor. İkincisi, ‘Take Kemoembolizasyon’ yöntemidir. Bunda da tümörün besleyici damarına kasıktan anjio yöntemiyle giriliyor. Sadece tümörü etkileyen yüksek doz kemoterapi ilacı tümöre veriliyor ve tümörün damarı kapatılıp beslenmesi önlenerek tedavi ediliyor. Üçüncüsü ise ‘Mikrodalga Ablasyon’ tedavisidir. Bunda da tümöre ciltten ince bir iğne ile girilerek tümör ısı enerjisi ile yok ediliyor. Bu yöntemleri tümöre göre ayrı ayrı veya bir arada kullanabiliyoruz ve oldukça başarılı sonuçlar elde ediyoruz.” dedi.

ULUSLARARASI EĞİTİM VERİLİYOR

Prof. Dr. Mehmet Korkmaz ve ekibi tarafından belirtilen yöntemlerle ilgili ayrıca ulusal ve uluslararası eğitim de veriliyor.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *