MİLLİ ATLET ORHAN BAŞTÜRK TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU: ULUSLARASI ARENADA HEDEF DAHA YÜKSEK!

213

Kütahyalı Yüksek Atlama Sporcusu Orhan Baştürk, Ruhi Sarıalp Atlamalar Türkiye Şampiyonasında Türkiye Şampiyonu oldu. Baştürk’ün geçen yaşadığı sakatlığın ardından ilk ciddi yarışında şampiyon olduğunu ifade eden Antrenör Kenan Özcan, yeni hedeflerinin dereceyi artırarak yurtdışındaki yarışlara hazırlanmak olduğunu belirtti.

Kütahya’nın yetiştirdiği atletizm sporcularını büyük başarılara imza atmaya devam ediyor. O atletizmcilerden biri olan Orhan Baştürk, genç yaşında elde ettiği madalyalarla dikkatleri çekiyor. Baştürk, son olarak Şubat ayının başında İstanbul’da gerçekleştirilen Ruhi Sarıalp Atlamalar Türkiye Şampiyonasında yüksek atlama branşında 2.05 cm atlayarak Türkiye Şampiyonu oldu.

SAKATLIKTAN ŞAMPİYONLUKLA DÖNDÜ

Sporcularıyla gurur duyduğu dile getiren Antrenör Kenan Özcan, Orhan Baştürk’ün yeni hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu. Milli Sporcu Orhan Baştürk’ün geçen yaşadığı sakatlığın ardından ilk ciddi yarışında şampiyon olduğunu ifade eden Kenan Özcan, “Geçen sene bir sakatlık yaşadık. O sakatlıktan sonraki ilk ciddi yarışışımızdı. Biz o yarışmada diğer arkadaşımızı geçtik ve şampiyon olduk.” İfadelerini kullandı.

TÜRKİYE’DE ONUN GİBİ YALNIZCA ÜÇ SPORCU VAR

Baştürk’e şampiyonluk getiren 2.05 cm’nin sporcu için küçük bir rakam olduğunu dile getiren Özcan,  “Türkiye’de zaten o seviyeleri atlayan Orhan Baştürk ile beraber üç sporcu var. Orhan daha önce çok daha iyi skorlar da el etti. Aslında onun için düşük kalan bir rakamla şampiyon olduk. Ancak bazen yarışmayı dereceyle değil o anki duruma göre kazanırsınız. Yani sonuca gitmek durumundasınızdır. Bu da öyle bir yarıştı.” Şeklinde konuştu.

ORHAN BAŞTÜRK’E MİLLİ DAVET

Orhan Baştürk’ün gelecek hedeflerine dair de bilgi veren Özcan, milli takım kampına çağrılan Baştürk’ün 2028’deki olimpik kadrodaki sporcuların içinde dahil olduğunu belirtti. Şu dönemde milli bunun hazırlığını yaptıklarını dile getiren Özcan, olimpiyat hazırlıklarının 4-5 senede önceden başladığını vurguladı.

‘YURTDIŞINDAKİ YARIŞLARA HAZIRLANACAĞIZ’

Nisan ayında başlayacak açık saha yarışmaları öncesi sporcularının derecelerini yükseltmesini hedeflediklerine dikkat çeken Özcan, “Orhan için hedef 2.20. İnşallah sezon sonuna kadar bu dereceleri görürsek Türkiye’deki birinci sırayı aldıktan sonra yurtdışındaki yarışlara hazırlanacağız.” İfadelerini kullandı.

Atletizmin popülaritesinin az olması sebebiyle başarıların yeterince gündem olmadığını ifade eden Özcan, 81 ilin içerisinde İstanbul Ankara gibi büyük illerden sporcuları geçip Türkiye şampiyonu olmanın büyük bir başarı olduğunu dile getirdi. “Ve Orhan bu ilde alanındaki tek sporcu.” Şeklinde konuşan Özcan, insanların futbol dışındaki spor dallarına yeterince ilgi göstermediğine değindi.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *