SEÇİMDEN SONRA ARTIŞ YAŞANABİLİR

689

Kütahya’da kiralık ve satılık evlerde fiyat artışının durduğunu ancak seçimlerden sonra piyasanın hareketleneceğini ifade eden Gayrimenkul Uzmanı Hasan Cura, vatandaşlara dolar ve altından öte gayrimenkul yatırımı yapmalarını tavsiye etti.Cura, kira artışlarının önüne geçecek yeni bir denetim mekanizmasından da söz etti.

DURAĞANLIK HAKİM

Gayrimenkul Uzmanı Hasan Cura Kütahya’daki emlak piyasasına dair açıklamalarda bulundu.  Kütahya’da kiralık ve satılık evlerde fiyat artışının durduğunu ifade eden Hasan Cura, yüzde 10-15 bandında gerilemenin dahi yaşandığını belirtti. Seçimlerden sonra ise dengenin değişeceğini ifade eden Hasan Cura, seçimlerden sonra fiyat artışlarını tekrar başlayacağını öngördü. Seçimden sonra faizler az da olsa düşse dahi fiyatların artacağını belirten Cura, “Hem kiralık hem de satılık evlerde aynı durum yaşanacak. Kiralarda satılık kadar olmasa da çok artış yaşanır.” şeklinde konuştu.

‘FAİZ ASLINDA KAZANDIRMIYOR’

Kütahya’da düşen konut satışlarına dikkat çeken Cura, piyasada ciddi anlamda bir durgunluk yaşadığına değindi. Durgunluğun sebebi olarak insanların paralarını bankaların mevduat hesaplarına faize vermesi olarak işaret eden Cura, bankaların yüksek faiz politikası sebebiyle insanların yatırımını banka faizlerine yönlendirdiğini açıkladı. Bunun bir hata olduğuna değinen Cura, “1 milyona karşılık 40 bin TL adlıklarında kazandıklarını düşünüyorlar ama aslında kaybediyorlar. Çünkü yüzde 60-65 enflasyon var. Yüzde 40 faiz alıyor aradaki yüzde 20 oranında parası eriyor. Kimse bunun farkında değil.” Dedi. En iyi yatırımın toprak ve gayrimenkul olduğunu ifade eden Cura, Mart ayından sonrasında ise piyasanın hareketleneceğini, fiyatların artacağını ön görerek; insanlara dolar ve altından öte gayrimenkul yatırımı yapmalarını tavsiye etti.

KİRACILARIN KAPISINI DENETİM ÇALACAK

Kira artışlarının kontrol altına alınması için yeni bir denetim mekanizması oluşturulacağını dile getiren Cura, “Kurulan ekip, kiracıların kapılarını çalıp kiralarını soruyor. Kaç paradan kaç paraya çıktı? Kira İban numarasına mı yatırılıyor? Tüm bunların tespitini sağlanacak. Örneğin 7 lira. Bundan önce ne kadar ödüyordunuz 4 lira. Yüzde 25 oranını geçtiği iban numaralarından hesap akışlarından ispat edebiliyorsa, ev sahibine müeyyide de bulunulması düşünülüyor.” Dedi. Cura, elden verilen kiraların da bu denetime tabi olabileceğini ancak tespiti ve denetiminin çok daha zor olduğuna değindi. Cura, Kütahya’daki kiralık ev bulunamama sorununun da hala devam ettiğini sözlerine ekledi.

M. RIDVAN CEBECİOĞLU




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *