FARKLI SİYASİ PARTİLERİ DESTEKLEMEYECEKLER: SARI ZEYBEKLER GÖREVİNİN BAŞINDA

165

Sarı Zeybekler Grubunun yaklaşan seçimlerde farklı siyasi partiyi ya da partileri destekleyeceği yönündeki bazı dedikoduların gerçeği yansıtmadığını ifade eden Kütahya Sarı Zeybekler Grubu Başkanı Avukat Şeref Han, “CHP il başkanlığına müracaat edip ne görev tevdi edilecekse onu yapmaya hazır olduğumuzu deklare ettik.” dedi

Kütahya Sarı Zeybekler Grubu Başkanı Avukat Şeref Han, grubun yönetim kurulu üyeleri ile birlikte basın açıklamasında bulundu. Sarı Zeybek Hareketinin her biri bir STK başında görev alan yönetim kurulu üyeleri, 500 kişilik üye sayısı ile binlerce kişiye hitap edebildiğini ifade eden Şeref Han, hareketin ulusal örgütlenme çalışmalarını tamamlamak üzere olduğunu belirtti. Atatürkçü, Atatürk Devrimlerini iliklerine kadar içine sindirmiş, laik, tam bağımsız, sosyal, hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetinin muhafızları olduklarını açıklayan Şeref Han, Cumhuriyetin tehlikeye düştüğü ya da yükselebilmesi için çaba gösterilmesi gereken her anda milletin hizmetinde olacaklarını vurguladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerine ve devrimlerine kurduğu siyasi partiye sahip çıktıklarını ifade eden Han, “Her Sarı Zeybek tıpkı 6 ok gibi; ok gibi insanlardan oluşur.  Oktaki minnacık bir yamukluk hedefte metrelik sapmalara yol açar. Bizim de duruşumuz, tavrımız bellidir.” Dedi.

‘MEVKİLER DEĞİL MEVZİLER ÖNEMLİ’

Kütahya’daki Sarı Zeybeklerin tavrının belli olduğuna dikkat çeken Han, “Hep söylediğimiz gibi bizim için mevkilerin değil mevzilerin önemi vardır. Makam mevki talebimiz yoktur, memlekete hizmet bizim için asli unsurdur. CHP’nin Kütahya’da bir belediye başkanı adayı vardır, Belediye Meclis üyesi adayları vardır, İl Genel Meclis üyesi adayları vardır. Aday seçimi konusu partinin kendi iç işlerinin konusudur kendi inisiyatifindedir. Sol gelenekten gelenler iyi bilirler ki parti tarafından bir karar verilmiş o karar çerçevesinde adaylar seçilmişse adayların başarıya ulaşabilmesi 6 oklu bayrağın yücelebilmesi için parti mensuplarının tamamı özellikle yüksek hassasiyete sahip olan sarı zeybekler mücadele ederler. Seçimin kazanılması için ne gerekiyorsa yaparlar eleştiri yapılacaksa seçim sonrasında yaparlar. Millete hizmet noktasından en ufak bir zafiyet gösterilmemesi konusunda gerekli hassasiyeti gösterirler.” Dedi. İki kez il başkanlığına müracaat ettiklerini dile getiren Han, hiçbir talepte bulunmaksınız sadece partinin başarısı için kendilerini nerde görmek istiyorlarsa orada, ne görev tevdi edilecekse onu yapmaya hazır olduklarını deklare erittiklerini açıkladı.   

‘ÖYLE BİR İHTİMAL OLAMAZ’

Menşeini bilmedikleri bazı kaynaklar tarafından Sarı Zeybekler Grubunun farklı siyasi partiyi ya da partileri destekleyeceği yönünde bazı dedikoduların son dönemde kulaklarına geldiğini ifade eden Han, “Öyle bir ihtimal hiçbir tarihte olmadı bugün içinde olmaz. Duruşumuzda en ufak bir sapma söz konusu değildir. 6 oklu bayrağın Atatürk ilke ve devrimlerinin başarıya ulaşması için dün taviz vermediğimiz gibi bugün de taviz vermeyeceğiz. Şehrimizdeki taban kaymasının, kimin elinin kimin cebinde olduğunun bilinmediği bir siyasi ortamın tüm Kütahya gibi biz de farkındayız. Şehrimiz için siyasi partiler kendi tabanlarına sahip çıkmak yerine farklı siyasi partilerin tabanlarına oy alabilmek kaygısıyla teşebbüste bulunduğu doğrudur. Ama CHP’nin kendi tabanında bir kayma, sapma olmaması için bizler göreve ve nöbet başındayız.” Şeklinde konuştu.

‘KÜTAHYA’NIN İHTİYACI SOSYAL DEMOKRAT BELEDİYECİLİK’

CHP adaylarının sadece şehir merkezinde değil ilçelerde de başarıya ulaşması için destek verdiklerini ifade eden Şeref Han, yerel yönetimlerde sosyal demokrat anlayışın neler getirebileceğinin Eskişehir’de görüldüğünü belirtti. “Bizim jenerasyonumuz Eskişehir’in bundan 30 sene önceki halini hatırlar, Kütahya’dan çok da farklı değildi hatta daha kötüydü.” Şeklinde konuşan Han, Eskişehir’e sosyal demokrat belediyecilik anlayışı geldiğinde şehrin dünyanın her yerinden turist ağırlamaya ve gelişmeye başladığını belirtti.  Kütahya’nın tarihi, kültürel, turistik, doğal güzelliklerine dikkat çeken Han, şehrin bugüne kadar kendisini bir sanat eseri haline getirecek bir heykeltıraş bulamadığına değindi. Kütahya’nın ancak sosyal demokrat bir belediyecilik anlayışı ile böyle bir şekle ve zenginliğe kavuşacağını söyleyen Şeref Han, “Kütahya’da 570 küsur konak, bugün bile yaşayan anıtları var. Maalesef yıkılsa da 1+1 apart mı yapsak anlayışı ile virane olmaya devam ediyor. Eskişehir Odunpazarı’nda önceden olmayan sonradan yapılan betonarme konaklar ciddi bir turist ağırlıyor.” Dedi. Emeği ile hayatını idame ettirmeye çalışan Kütahya halkının, ya işçi ya çini seramik sanatçısı ya fabrika işçisi ya emekli ya köylü ya da devlet memuru olduğuna değinen Han, sosyal demokrasi anlayışının temelinde de bu insanların olduğunu belirtti. Şehrin tek ihtiyacının sosyal demokrat  anlayış ile tanışmak olduğunu ifade eden  Han, tanıştığı gün Kütahya’nın başkalaşacağı, gelişeceği ve sokakta yüzü gülen insanların olacağını belirtti.

Sarı zeybeklerin tüm Türkiye’de olduğu gibi Kütahya’da da halkın hizmetinde olduğunu belirten Han, “Bize emanet ettiği partinin 6 oklu bayrağın amacına ulaşabilmesi zirveye yükselebilmesi için her birimizin durumdan vazife çıkararak ter dökmekteyiz. Aramızda nifak sokmaya çalışan hiçbir şahsa, gruba çıkar çevrelerine baskı gruplarına itibar edilmemesi özellikle istirhamımızdır.” Dedi.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *