‘EN BÜYÜK AŞKLAR KAVGAYLA BAŞLAR’

131

Kütahya Belediye Meclisinin beş yıllık dönemdeki son toplantısında konuşan Başkan Işık, farklı görüşlerin birleştiği mecliste zaman zaman görüş ayrılıkları yaşansa da büyük hizmetler yapıldığına değindi. Başkan Işık, “Büyük aşklar kavgalarla başlarmış. Biz bu aşkı başlattık. Birbirimizi daha iyi anladık.” İfadelerini kullandı.

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık başkanlığında toplanan Kütahya Belediye Meclisi 6. Dönem 3. Olağan Toplantısı, Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.Gündem maddeleri görüşülmeye başlamadan önce 2019-2024 yılları arasında görev yapan Belediye Meclis Üyelerine ve Kütahya belediyesinden meslek hayatının 40. Yılını dolduran Ümit Tulum isimli personele Başkan Işık tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

Kütahya’da hizmet veren 287 halk otobüsüne verilecek desteğin değerlendirildiği toplantıda Başkan Işık, 2022 Ocak ayından itibaren serbest biniş hakkı olan vatandaşlara ulaşım konforunun artırılması ve otobüsçü esnafın desteklenmesi amacıyla devletin verdiği desteğe ilaveten destek verildiğini hatırlattı.

OTOBÜSÇÜ ESNAFA DEVLETTEN FAZLA DESTEK

Devletin 31 milyon 84 bin 286 binişe karşılık 11 milyon 20 bin 800 TL destek verdiğini ifade eden Başkan Işık, “2023 yılı Aralık ayına kadar devam eden destek kapsamında Belediyemizin verdiği destek tutarı 16 milyon 111 bin 487 TL. Devletimizin verdiğinin yüzde 50 fazlasını belediyemiz verdi. Otobüs başına 56 bin 137 TL destek verildi.” Şeklinde konuştu. Ortalamaya bakıldığında 100 kişiden onunun serbest biniş hakkı olan vatandaşlardan oluştuğunu ifade eden Başkan Işık, “Birkaç esnafın 65 yaş üzeri vatandaşlarımız başta olmak üzere serbest biniş hakkı olan vatandaşlara gösterilen tavırlardan vatandaşımız çok rahatsız. Biz bu rahatsızlığı gidermek için destek veriyoruz. Başka şehirler de bu destek verilmedi. Özellikle son dönemde şikâyetlerin yine arttığı görüldü. Çünkü 2023 Aralıkta desteği kestik. Ocaktan itibaren sanki devlet hiç katkıda bulunmuyor sanki kanun geçerli değil.” Dedi.

DESTEĞİN DEVAMI ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE NETLEŞECEK

Sadece 3-5 kişinin gösterdiği bu tavrın tüm esnafa mal edilmemesi gerektiğinin altını çizen Işık, “Biz destek vermekten yanayız yeter ki vatandaşımıza hakaret edilmesin. 3-5 arkadaşımız olayı sabote etmek amaçlı böyle bir tavrı takınırsa biz bundan üzülüyoruz diğerlerini tenzih ediyoruz ama bu tavırları kimin sergilediğini de kayıt altına alıyoruz. Kim bir amcamızı, teyzemi üzmüş, engellimizi almadan geçmişse, gazi, şehit yakınımızı kırmışsa kendilerini vicdanları ile baş başa bırakıyoruz. Bu şehrin huzurunu kimse bozamaz. Buradan ekmek yediği halde birilerine siyasi çıkar sağlamak ya da kendi egosunu tatmin etmek uğruna Kütahyalıya saygısızlık yapamaz. Kimsenin huzuru bozmasına izin veremeyiz. Otobüsçü esnafımızın talebi makuldür, mantıklıdır.” İfadelerini kullandı. Kütahya belediyesi tarafından verilen desteğin devam edip etmeyeceği Plan Bütçe Komisyonunda değerlendirecek.

GÜZEL GÜNLERİN HABERCİSİ

Son 5 yıldaki 67’nci ve son toplantıyı hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Işık, “2015 yılından beri birlikte çalışmaktan onur duyuyorum. Hepinize teşekkür ediyorum. Son 5 yılda birlikte çalışırken yaptığımız her icraatta yanımızda olan belediye personeline teşekkür ediyorum. Kendileri bizim yanımızda olmasa vatandaşımızın talebini yerine getirmemiş olsalardı biz Türkiye’deki en mutlu dördüncü il olamazdık. Tüm belediye meclis üyelerimize parti ayrımı yapmaksızın Kütahya’da birçok şehre örnek olacak çok güzel projelere imza attık. Evet, kavgalar ettik. Ama büyük aşklar kavgalarla başlarmış. Biz bu aşkı başlattık. Birbirimizi daha iyi anladık. Zaman içinde yaşadığımız ayrılıklar gelecek güzel günlerin habercisidir.” İfadelerini kullandı.

Önemli olanın bir yerlere gelmek değil o mevkilerde hayırlı hizmetler yapmak olduğunu ifade eden Başkan Işık, “Şükürler olsun ki biz bunu yaşamadık. 5 yılda yaptığınız katkı için her birinize teşekkür ederim. Birbirimize hakkımız geçti benden yana helal olsun lütfen siz de helal ediniz. Yaptığınız katkı ve eleştiriler için teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu.

ENGİN SAĞLAM




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *