KAHVECİ’Yİ KÜTAHYA’YA, KÜTAHYA’YI KAHVECİ’Yİ EMANET ETTİ ‘İKTİDAR BU ŞEHRİ KADERİNE BIRAKTI’

141

İktidarın Kütahya’yı kaderine bıraktığına değinen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP’deki gerileme, AK Parti’ye umut bağlayanların hayal kırklıkları ile Belediye Başkan Adayları Eyüp Kahveci’nin başkan olarak Kütahya’nın sorunlarını çözeceğini belirtti. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, yerel seçimler öncesi Kütahya’yı ziyaret etti. Atatürk Bulvarında oluşturulan miting alanında büyük bir coşku hakimdi. Sahneye ilk olarak çıkan CHP Kütahya İl Başkanı Tamer Yenikaya, “13 ilçe 15 belediye adaylarımızı belirledik. Merkez de dahil belediyeler kazanacağız, meclis üyelerimizin sayılarını çoğaltacağız. Kütahya binlerce yıllık tarihi geçmişi, doğal güzellikleri ile Anadolu’nun gözbebeği.” Dedi. Kütahya’da hayata geçirilmeye çalışılan altın madenlerine engel olduklarını belirten Yenikaya, termik santralde hakkını alamadığı için greve giden işçilerin yanında olduklarını da vurguladı.

‘DÖRT DÖRTLÜK ADAYLARLA KARŞINIZDAYIZ’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Atatürk Bulvarında gerçekleştireceği mitingde Kütahyalılara seslendi.İktidarın Ege’nin küçülen tek şehri olan Kütahya’yı kaderine bıraktığına değinerek Kütahya’da yaşanan sorunlara dikkat çeken Özgür Özel, CHP olarak bu sorunları kökünden halledeceklerini ifade etti. Bütün ilçeler ve merkezde dört dörtlük adaylarla bu seçimde Kütahyalıların karşısında olduklarını belirten Özel, “CHP Kütahya Belediye Başkan Adayı Eyüp Kahveci geçen seçimlerde de adayımızdı, herkes yüzde 6-7 oy alır diye bekliyordu. Büyük bir sıçrama yaptı yüzde 26 oy aldı. Bu seçimde mutabakatla kendisini adaylaştırdık.” İfadelerini kullandı.

YENİ BİR NEFES OLACAK

Kahveci’nin Kütahya’ya hizmet etme isteğinin hiç bitmediğini o günden bugüne çalışmaya devam ettiğini dile getiren Özel, “Eyüp Başkan şimdi MHP’deki gerileme, AK Parti’ye umut bağlayanların hayal kırklıkları ile Kütahya’nın geri kalmışlığından bıkkınlığı ile yeni bir nefes yeni bir heves yeni bir enerji ile yetkin bir yönetici başarılı bir iş insanı olarak Kütahya’nın sorunlarını çözecek.” Dedi.

SÜRPRİZİ KÜTAHYA YAPACAK

Seçimlerde herkesin başka başka şehirleri konuştuğunu ancak seçim akşamı Türkiye’de en çok konuşulacak seçim sonuçlarından bir tanesinin Kütahya’nın seçim sonucu olacağına değinen Özel,  31 Mart akşamı Kütahya’daki sandıklardan Kahveci’nin başarıyla çıkacağını belirtti. CHP Kütahya Belediye Başkan Adayı Eyüp Kahveci’yi Kütahya’ya emanet ettiğini dile getiren Özel, Kütahyalılardan da bu güzel şehri ona emanet etmelerini istedi. 

20 YILDA İKTİDAR HER İSTEDİĞİNİ ALDI

Büyüyen çevre illere Kütahya’yı geçtiğini belirten CHP Kütahya Belediye Başkan Adayı Eyüp Kahveci, “Sosyal belediyeciliğin duayeni Yılmaz Büyükerşen ile Eskişehir gelişti. Biz de bunu başaracağız.” Dedi. Kütahya’nın sosyoekonomik gelişmişlik sırasında 81 il içinde 37. Sırada olduğunu ifade eden Kahveci, 20 yılda iktidarın her istediğini veren Kütahya’nın hakkını alamadığını belirtti.  

41 yıl aradan sonra bir CHP’nin Kütahya’dan milletvekili çıkardığını açıklayan Kahveci, CHP’nin son yıllarda oy oranlarını artırdığını son 2023 seçimlerinde ikinci sıraya yükseldiğini hatırlattı. Kütahya’nın 5bin’e aşkın göç verdiğini hatırlatan Kahveci “Ama MHP’nin seçim merkezinde “göçü durdurduk” yazıyor. O zaman bu insanlar nereye gitti?” ifadelerini kullandı. Kütahya’da emekliye, kadınlara, gençlere destek olacaklarının altını çizen Kahveci tüm adayları davet ettiği açık oturum talebini yineledi.

‘DENENMİŞİN DENENMEYE İHTİYACI YOK’

Adayların tamamına saygıları olduğunu dile getiren Kahveci, “Şahsiyetleri ile ilgili hiçbir şey demiyorum hepsi değerlidir. Ama diyorum ki ben onlardan daha güzel hizmetler yapacağımı 20 yıldır denediniz, denenmişin denenmeye ihtiyacı yok. 20 yılda devletin ve belediyenin imkânları onlarda olmasına rağmen Kütahya’yı geliştiremediler. Bu kez Eyüp Kahveci demezseniz Kütahya daha kötü bir yere gelecek.” Şeklinde konuştu.

Kütahya’ya bütünü ile bakıp 5 yıl içinde 10 yıllık hizmete kavuşturacaklarının altını çizen Kahveci şu ifadeleri kullandı: “Kütahya planlama ajansını kurarak Kütahya’yı kalkındıracağız. Deprem eylem planı imar eylem planı kırsal ve kentsel kalkınma planı uygulayacağız. Yoksulluk usulsüzlük yapamayacağız israfın önüne geçeceğiz. El birliği ile Kütahya’ya hizmet edeceğiz.”

‘DOĞALGAZ İSTEYEN BİR EVLADI AZARLADI’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise sahneye geçtiğimiz hafta Kütahya’ya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerini hatırlatarak çıktı. AK Partinin yüzde 90 oy aldığı Aslanapa’nın bir evladının doğalgaz isteyince azarlandığını belirten Özgür Özel, doğalgaz vaadinde her ilçenin adının sayılırken Aslanapa’nınkinin sayılmadığını dile getirdi. Erdoğan’ın Domaniç’in en erken 2026’da doğalgaz geleceğini söylemesine rağmen adayın “bu yıl getireceğiz” dediğini belirten Özel,  “Tüm ilçelerdeki doğalgaz sorununu biliyorum. Yıllardır cumhur İttifakı bu şehri yönetir ama yıllardır buranın doğalgaz sorunu çözülmez. Cumhur İttifakı’nın yönettiği bu şehir de maalesef bu sorun var.CHP’nin yönettiği şehirlerde bu sorun yok. Doğalgaz sorununu çözmek için genel de iktidar olmaya gerek yok, yerelde işini bilen çalışkan belediye başkanına gerek var.” şeklinde konuştu.

‘ÜLKEYİ KEFEN GİYENLER DEĞİL

DEDESİ KEFENSİZ YATANLAR KURTARIR’

Kütahya’nın yetişmiş elaman, göç, işsizlik de dahil tüm sorunlarını bildiğini ifade eden Özgür Özel, şu ifadeleri kullandı: “Cumhurbaşkanı ne diyordu oyu verin enflasyonu düşüreyim oyu verin doları düşüreyim mazotu düşüreyim. İnsanları, biz gelmezsek bunlar gelecek; vatanı böldürecek, ezanı dindirecek, bayrağı indirecek yalanı ile kandırdı. Bu ülkede bir zaman bayrağı indirmeye ezanı dindirmeye kalktılar o dönemde senin peşinden gittiklerin, çok özlediklerin işgal donanmasına kırmızı halı seriyordu benim peşinden gittiklerim Kartal İstimbotunun ucuna çıkmış “geldikleri gibi gidecekler” diyordu. Eğer günün birinde yine birileri bu güzel ülke tehlikeye düşerse havanlında toplanıp kot üstüne perdelik kumaştan yalandan kefen giyip “ölmeye geldik” diyenler değil; Çanakkale’de Dumlupınar’da dedesi kefensiz yatanlar kurtarır bu memleketi.”

Altıntaş ovasında çiftçilerin büyük sorunlar yaşadığını belirten Özel, bir tarım ülkesi olan Türkiye’nin toraktan koparıldığını, son 20 yılda tarım alanlarının 3 milyon hektar azaldığına değinerek tarım sektörü küçülürken çiftçinin bankalara olan borcunun yüzde 88 arttığına dikkat çekti.  

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *