RAMAZAN ETKİNLİKLERİ DOLU DOLU BAŞLADI

160

Kütahya Belediyesi, 11 ayın sultanı, kutlu Ramazan ayının manevi iklimine uygun pek çok etkinlik planladı. Belediye bahçesine kurulan dev çadırda stant açan Kütahyalılar hiçbir ücret ödemedi.

Kütahya Belediyesi tarafından organize edilen, Ramazan ayı sebebiyle her yıl olduğu gibi bu yıl da yerel üreticiler başta olmak üzere esnafların ücretsiz stant açtığı, farklı etkinliklerin düzenlendiği Ramazan etkinlikleri başladı.

Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Ramazan-ı Şerif boyunca Kütahya Belediyesi Hizmet Binası önünde yer alacak dev Ramazan Etkinlik çadırının açılışını gerçekleştirdi. Ramazan Etkinlik Alanı; Evliya Çelebi Mehteran Takımı, Zeybek Gösterisi, İlizyonist, Kanto Gösterisi, Şiir Dinletisi ve Türk Halk Müziği Dinletisiyle dolu dolu bir başlangıç yaptı. Ramazan ayı boyunca Ramazan Etkinlik Alanı’nda birbirinden renkli, eğlenceli, farklı ve kutlu ayın manevi iklimine uygun etkinlikler olacak.

‘KÜTAHYALILAR HER ŞEYİN EN GÜZELİNE LAYIK’

Tüm vatandaşların Mübarek Ramazan ayını tebrik eden Başkan Işık, “Kütahyalılar her şeyin en güzeline layık. Çünkü bu şehir hem kuruluşta hem de kurtuluşta medeniyetlere ev sahipliği yapmış. Birçok zor zamanda bu şehrin asil evlatları biz varız demiş, demokraside en güzel örnekleri vermiş. Biz, tür kültürel etkinlikleri çok önemsiyoruz. Buraya 60’a yakın stant kurduk. Arkadaşlarım geldiler; ne kadar ücret belirleyeceğiz dediler. Ücret yok, bedava olacak dedim. Bu esnaflarımız Kütahyalı değil mi, evet. Buraya gelen sanatçılar Kütahyalı, buraya gelen hemşehrilerimiz Kütahyalı, o zaman ücretsiz olacak. Türkiye’nin en konforlu dördüncü ilinin Ramazan etkinlikleri de böyle olmalıydı. Dışarıda insanlarımızın üşüyeceği bir sezon olacağını düşünerek kapalı bir ortamda sizlere ve bizlere yakışan böyle güzel bir alanı arkadaşlarımız hazırladı.” dedi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *