BAKAN ŞİMŞEK ENFLASYONDA DÜŞÜŞ İÇİN MAYIS’I İŞARET ETTİ: ‘KÜTAHYA’NIN GELİŞİME KOŞMASINI İSTİYORUZ’

72

Kütahya’da katıldığı “Kalkınma Yerelden Başlar” programından Mayıs ayına kadar enflasyonun artacağını ancak sonrasında hızla düşüşe geçeceğini belirten Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomisi iyi bir şehir olan Kütahya’nın birlik beraberlik ruhuyla gelişebileceğini belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Kütahya’da “Kalkınma Yerelden Başlar” programını gerçekleştirdi. Hezar Dinari Kültür Merkezinde düzenlenen programa Vali Musa Işın, Hazine ve Maliye Bakanlığı Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur, Milletvekilleri. Adil Biçer, İsmail Çağlar Bayırcı, Mehmet Demir, Ahmet Erbaş ve Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, oda ve meslek kuruluşların başkanları, iş insanları, esnaf ve sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı.

‘ESKİŞEHİRDEN SONRA BÖLGENİN EN BÜYÜĞÜ’

Kütahya’nın bir sanayi şehri olduğunu belirten Vali Işın, “Üretimin yüzde 41’i sanayi, yüzde 10’u tarım be yüzde14’ü hizmet sektöründe.” Dedi. Kütahya’daki toplam 7 organize sanayi bölgesinden 3’ünün yapım aşamasında olduğunu ifade eden Işın, “Zafer Organize Sanayi Bölgemizin birinci etabı inşallah bu sene üretime girecektir. 12 bin dekarlık bir alandır. Eskişehir’den sonra bölgenin ikinci büyük organize sanayi bölgesidir” dedi.

‘SANAYİDE EMİN ADIMLARLA İLERLİYORUZ’

Simav Jeotermal Kaynaklı Sera Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin 1200 dönüm üzerine kurulduğunu ve bu yaz faaliyete geçeceğini açıklayan Vali Işın, “Diğer organize sanayi bölgelerimizin de genişleme talepleri söz konusudur. Dolayısıyla ilimiz özellikle sanayide emin adımlarla ilerlemektedir” diye  konuştu. Vali Işın, Geçen yıl 830 milyon dolar olarak gerçekleşen ihracat rakamının, organize sanayi bölgeleri ve iş insanlarının çabalarıyla daha da artırılacağına inandıklarını vurguladı.

Türkiye’nin 30 yıllık ekonomi planını hazırladıklarını da ifade eden Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Göreve geldiğimiz 6 aylık sürede planımızı tutturduk Mali disiplin ve kamuda tasarruf devam edecek. Önümüzdeki süreçte Türkiye çok daha iyi bir ekonomiye sahip olacak” dedi.

‘KÜTAHYA EKONOMİSİ İYİ DURUMDA’

Mayıs ayına kadar enflasyonun artacağını ancak sonrasında hızla düşüşe geçeceğini belirten Bakan Şimşek, Türk lirasının her geçen gün daha fazla değer kazanacağını da dile getirdi. Kütahya ekonomisinin iyi durumda olduğunu ve Kütahya’nın gelişime koşmasını istediklerini vurgulayan Bakan Şimşek, “Onun için her türlü desteğe hazırız. Siz üniversite, valilik, vekiller birlik olacaksınız. Tek tek programla başarı sağlanmaz. Ortak hareketle çok iyi yere geleceksiniz” dedi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *