ŞEHREMİN VE ŞEHİR GİRİZGÂH (4)

213

 Ülkemiz ve ilimiz seçimlerine çok az bir süre kaldı. Adayları şimdiden büyük bir heyecan sardı. Nasip olursa 4 gün sonra sandık başına gideceğiz sabırla oyumuzu kullanacağız.  Merak içinde olan adaylar saçlarının ak mı kara mı olduğunu bir nisan günü önlerine düşünce görecekler. Kimi sevinecek kimi de üzülecek.

Onlar kazanmak için çalışırken bizde boş durmadık. Gazetemiz muhabirleri dolu dolu haber yaparken, tecrübeli bir yönetici olan Alaaddin Güven hocamız ‘da bir göreve talip olanların başarılı olmaları için yol ve yöntem göstererek, atanmış ve seçilmişlerin davranış ve sosyal ilişkilerinin nasıl olmasının gerektiğini anlatan makaleleri yer aldı bu köşede. Bildiğini kendine saklamayan, çok sevdiği Kütahya için herkesin istifadesine sunarak katkı sağladı. Bir şehri yönetmek için adaylık yoluna çıkanların kılavuz niteliğindeki makalelerini okumalarını isterim.

” Bin bilirsen de bir bilene danış” diyen atalarımız danışmanın önemini öğütlüyorlar bizlere. Bu şuurda olan ve bedavadan müşavirlik hizmeti veren, toplumun güven duygusunu pekiştiren Güven hocamızın makaleleri seçenler ve seçilenler için mühim bilgiler içeriyor. Bu konuda duyarlı olan hocamız bir eğitimci hassasiyetle kaleme aldığı dördüncü makalesi şöyle. 

 “Şehreminlik bir meslek değildir. Şehremin de bir meslek erbabı değildir elbette. Ancak; Şehremin şehirde tüm mesleklerin ve meslek erbabının hamisi ve problemlerini çözme noktasında gayretle çalışan bir çözüm erbabıdır.

 Yönetmek sanattır. Şehremin şehri yöneten bir sanatkardır. Şehremin, şehri desen desen dokuyan, elinde altın kilitle dolaşan hadimi şehirdir.

 Her insanın iki gözü Şehreminin binler gözü olmak zorundadır.

 Herkesin gördüğünün ötesinde Şehremin kimsenin görmediği şehre dair şeyleri de görür. Dikkat, rikkat ve feraset gözüyle bakar Şehremin. Gönül, kalp, yürek gözüyle de görür şehri Şehremin.  Bir ressam inceliği ve hassasiyetiyle şehri inceden inceye yorulmadan derinlemesine gözler Şehremin.

 Şehremin, şehirle öyle özdeşleşmiştir ki, şehrin neresi sancıyor neresi ağrıyor, fazlası nedir eksiği nedir teferruatıyla bilen şehrin bilgesidir. 

 Şehremin, şehir adına inen her kazmanın sesini duyar. İnsanı sesinden tavrından tanır. Şehrin tüm partnerleriyle iş birliği yapar. Ben yaptım oldu demez. Biz yaptık demenin tüm yolarını arar bulur yaptığı işlere şehirliyi gönüllü ortak eder.

 Böyle olursa yapılan işin koruyucusu da gönüllü olarak şehirli olur. Bir eseri yapmaktan daha önemlisi onun korunması ve kollanmasıdır. Bu da ortak denetim ve korumakla olur. Şehremin bu ortaklığın koro şefi konumundadır.

 Şehremin şehri imar eder, şehirli de mamur eder. Şehrin ömrü şehirlinin ömrüdür.

 Şehirde öyle bir hava ve heves eser ki; şehrin bahtiyarlığıyla şehirlinin memnuniyeti şehreminin tek emelidir. Bu da şehrin eğitim kültür sanat siyasetle ilgili insani ve maddi dinamiklerini harekete geçirmekle mümkündür. Şehremin bu öncülerin başında geldiğinin bilincinde olan adamdır.

 Şehir umuttur. Şehirli umudun mihengi. Şehremin umutlarını diri ve zinde tutan değişimci özelliğiyle şehremindir.

 Şehremin olmak şehirlinin takdiri. Şehremin bir şehrin umut kaderidir”.

 On parmağında on marifeti bulunan Sayın Alaaddin Güven hocamızın, vekilimizin bundan önceki makalelerini okursanız hakikaten ne kadar mühim ne kadar faydalı bilgilerin olduğunu göreceksiniz.  Bu hissiyatları taşıyan bir belediye başkanı seçmemiz temennisiyle sağlıkla kalın bizimle kalın değerli GAZETE KIRKÜÇ okurları.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *