RAMAZAN’DA BÖREK LÜKS OLDU

401

Geçmişteki bereketli Ramazanları artık yaşayamadıklarını ifade eden Nefis Yufkacım İşletme Sahibi Ömer Yıldız, “Pide almakta zorlanan vatandaşa yufka alıp börek yapmak lüks geliyor.” Dedi. Yıldız, işlerinin açılması için Ramazanın son üç gününü beklediklerini dile getirdi.

38 senedir Kütahya’da yufkacılık yapan Nefis Yufkacım İşletme Sahibi Ömer Yıldız, ekonomik şartların işlerini etkilediğini ve dükkânı müşterilerin doldurduğu eski Ramazanları aradıklarını belirtti.

ESKİDEN RAMAZAN’DA İŞLERİMİZ AÇILIRDI

Geçmiş yıllarda sahurda börek, iftar hazırlığı için alışverişin arttığını açıklayan Ömer Yıldız, şu an aynı yoğunluğun yaşanmadığına değindi. İşlerinin Ramazan’dan önce daha iyi olduğunu dile getiren Yıldız, bundan 5 sene önce daha fazla satış yaptıklarına dikkat çeken Yıldız, yaşanan fiyat artışları ve her kaleme gelen zamların vatandaşı zorladığını; ekonomik krizin yufkayı bile etkilediğini vurguladı.

UMUTLAR BAYRAMA KALDI

Geçmiş dönem ekonomi politikalarının ağır faturasının yaşandığına işaret eden Yıldız, “Bayrama doğru işler biraz daha açılır. Ramazanın son üç günü satışlarımız özellikle artar. Artık bayram geliyor. Gelene gidene börek yapılacak. İkramlar hazırlanacak. “Yüzde yüz bir artış yaşanır mı?” derseniz o da pek olmaz. Zaten vatandaş bu yıl bir kere yufka alacak o da bayram arifesinde. O müşterimiz de zaten devamlı müşteri değil, sadece bayramdan bayrama yufka alabilen vatandaş.” İfadelerini kullandı.

ET DEĞİL YUFKA DAHİ UNUTULDU

Böreklik ve tiritlik gibi farklı çeşitlerde yufkaları vatandaşla buluşturduklarına dikkat çeken Ömer Yıldız, “Fiyatları 90 lira. İçerisinde 6 tane oluyor.” Dedi. 38 senedir aynı işi yaptığını açıklayan Yıldız, “Zaten kültürde değişti. 30 yıl öncesiyle bugün her şey farklı. Ramazan ruhu bile çok farklı. Kimisi hamur yapımının, artık ev teknolojileri sayesinde kolaylaştığı için yufkacıda işlerin düştüğü yorumunu yapabilir ama alakası yok. Tamamen ekonomik kriz. İnsanlar et alamadığı gibi yufka da alamıyor. İnsanlar ramazanda da günlük hayatında da yufkayı hamur unuttu.” İfadelerini kullandı.

İnsanlara pide almakta zorlandıkları yerde yufka alıp börek yapmanın lüks geldiğini vurgulayan Yıldız, şöyle konuştu: “Bugün yumurtalı susamlı pide 30 lira. 4 kişilik bir aileyi düşünün sadece pide masrafı günlük 150-200 lira. Yani vatandaş ramazan ruhunu yaşayayım eve pide götüreyim dediği yerde, pide bütçesini zorlarken yufka zaten lüks oluyor.”

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *