KÜTAHYA BUGÜNÜ ÇOK BEKLEDİ: ŞEHİR HASTANESİ HİZMETE AÇILDI

425

Fiziki olarak tamamlanmasının ardından tüm testleri olumlu sonuçlanan Kütahya Şehir Hastanesinin açılışından konuşan Kütahya Valisi Musa Işın, Polikliniklerin hemen hemen hepsinin faaliyete geçtiğini dile getirdi. Işın, resmi açılışı seçimin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağını açıkladı.

Temelleri 2017 yılında atılan Kütahya Şehir Hastanesi açıldı. Kütahya’nın uzun bir süredir bu sonucu beklediğini belirten Kütahya Valisi Musa Işın, hastane açılışının elde olamayan nedenlerden dolayı bugüne kadar beklediğini ifade etti.

Hastanenin fiziki olarak uzun süre önce tamamlandığını aktaran Işın, “Medikal cihazlarımız tümüyle yerleştirilmişti. Epey bir süredir deneme testleri yapılıyordu. Test denemelerinin sonuçlarını bekledik. Bunların hepsi olumlu çıktı. Kütahyalı hemşerilerimizin uzun süredir, hasretle beklediği bu güzide kurumumuzun bugün halkamızın hizmetine sunulmuştur. Kütahya’mıza, hemşerilerimize sağlık çalışanlarımıza hayırlı olsun.” İfadelerini kullandı.

NEREDEYSE TÜM POLİKLİNKLER AÇILDI

Polikliniklerin hemen hemen hepsinin faaliyete geçtiğini dile getiren Işın, “Şu ana kadar 500 e yakın hasta kabulümüz oldu. Bundan sonra da devam edecek inşallah.” Dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kütahya Şehir Hastanesi projesi üzerine önemle durduğunu vurgulayan Vali Işın, “Seçim sürecine girildiği için resmi açılışı yapılamadı. İnşallah bu hastanenin resmi açılışını cumhurbaşkanımız yapacaktır. Ancak biz vatandaşımızın daha fazla sabrını tüketmemek adına hastanede hizmet vermeye başladık. İnşallah müsait bir zamanda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bu sevgi ve sevinci halkımızla paylaşacaktır.” Dedi. Önemli olanın hastanenin hasta kabulüne başlamış olması olduğunu belirten Işın, modern bir tesisin büyük bir maliyetle bugüne kadar geldiğini vurguladı.

SABRIN SONU SELAMETTİR

Başta pandemi olmak üzere çeşitli sebeplerin hastanenin geç açılmasına neden olduğunu açıklayan Kütahya Valisi Musa Işın Işın, “2 yıllık bir pandemi süreci yaşadık. Başka nedenlerden dolayı bugüne kadar gecikti. Yoksa hastanemiz bugüne kalmazdı.” Dedi. Kütahya halkının gösterdiğini büyük sabır için teşekkür eden Işın, “Halkımız sabretti ve sabrın sonu selamettir dediler. Nihayet bugün burada mutlu anı birlikte yaşadık.” Şeklinde konuştu. Işın, Sağlık Bakanlığı tarafından üniversite bünyesinde 600 yatak kapasiteli ikinci bir hastane daha yapılacağının altını çizdi.  

HER TÜRLÜ SAĞLIK HİZMETİ İÇİN DİZAYN EDİLDİ

Şehir Hastanesi hakkında bilgi veren İl Sağlık Müdürü Dr. Ertuğrul Ünkoç, “Hastanemiz 2 tane yerleşkeden oluşuyor. Ana yerleşkemiz de 510 yataklı, 100 yataklı da Yoncalı’da Fizik Tedavi Hastanemiz var. Toplam 180 bin metrekare kapalı alanımız var. Burada her türlü hizmeti verebileceğimiz şekilde dizayn edildi. Direkt poliklinik olarak oluşan 122 adet odamız, müştemilatıyla beraber 180 tane poliklinik hatlarında odamız var. 2 tane küremiz 1 tane de ana kor dediğimiz yapıdan oluşuyor ana binamız. Ana korda polikliniklerimizle birlikte görüntüleme merkezimiz MR’ımız tomografilerimiz röntgen cihanlarımız ve ultrasonlarımız burada bulunuyor. Aynı zamanda ana kor dediğimiz yapıda acil servisimiz var.” şeklinde konuştu.

Kot farkından dolayı acil servise yola göre arka taraftan girildiğine değinen Ünkoç, “Servis olarak da t1 ve t2 dediğimiz her iki kulede yataklarımız 510 tane. 510 yatağın 79 tanesi yoğun bakım yatağı, 20 tane ameliyathanemiz var. Bütün bunlarla birlikte inşallah hastanemizi bugün vatandaşımızın hizmetine sunmuş bulunmaktayız. İnşallah hayırlısıyla hizmetlerimiz veririz.” İfadelerini kullandı.

‘HERHANGİ BİR SORUN YAŞANMADI’

Şehir Hastanesinin ilk gününün heyecanını yaşadıklarını belirten Kütahya Şehir Hastanesi Başhekimi, Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı (AD) Başkanı Prof. Dr. Hasan Emre Aydın, “Şu ana kadar 500’e yakın hastamızın hastanemizde işlemlerini bitirip poliklinik giriş ve çıkışlarını bitirdik. Bir yandan da 50’nin üzerinde poliklinikte hekim arkadaşlarımız çalışmalarına devam ediyor. 3 hastamızın da yatışı oldu. Cerrahi ve dahili birimler olarak 2 branşta da çalışmalarımıza devam ediyoruz.”dedi. Gün içerisinde de planladıkları hastaların ameliyatlarını yapacaklarını ifade eden Aydın, şu ana kadar herhangi bir sorun yaşanmadığını dile getirdi. Aydın, bundan sonra da çalışmalara bu düzen ve nizamda hastalara iyi bir hizmet bir hizmet vererek devam edeceklerini vurguladı.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *