BAŞKAN KAHVECİ İLK BÜYÜK İCRAATINI AÇIKLADI: ‘BAŞARI KÜTAHYA’NIN BAŞARISIZLIK BENİM’

111

Kütahya’ya yapacakları ilk büyük icraatın Kütahya Planlama Ajansını kurmak olacağını ifade eden Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, “İlimle, bilimle, fenle Kütahya’nın yapılandırılacağı bir döneme giriyoruz.” Şeklinde konuştu.

Görevi devralmasıyla Kütahya’da 74 yıl aradan sonra CHP Belediyeciliği dönemini başlatan Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, uzun yıllar sonra yakalanan başarının sebebini anlattı.

Kütahya’nın en son 1940-1950 yılında CHP’li bir belediye başkanı tarafından yönetildiğini hatırlatan Kahveci, 74 yıl sonra böyle bir değişimin yaşandığına değindi. Kütahya’da en önem verdiği konunun Kütahya’nın vizyonunu değiştirmek olduğunu belirten Kahveci, “Türkiye kamuoyu bilmeyebilir ama Eskişehir, Uşak, Afyon yıllar önce Kütahya’nın ilçesiydi. Biz bu şehrin hızlıca büyütülmesi geliştirilmesi kalkındırılması hamlesine geçeceğiz. İlk büyük icraatımız bir örneği İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde bulunan Kütahya Planlama Ajansını hızlıca harekete geçirmek olacak.” Şeklinde konuştu.

DEPREM BEKLENİYOR

İMAR PLANI YOK

Şehir plancısı, sosyolog, mühendis ve akademisyenlerle Kütahya üzerine çalışmalara başlayacaklarını ifade eden Başkan Kahveci, “Burası bir deprem bölgesi, 10-15 yıl içinde bir deprem bekleniyor ancak bu şehrin bir imar planı yok.” Dedi. Her meclis toplantısı maddelerinin yüzde 85-90’ının tadilatlar içerdiğini ifade eden Kahveci, toplantıların verimli geçmediğine dikkat çekti. Kütahya’ya hızlıca dokunacaklarını dile getiren Kahveci, “İlimle, bilimle, fenle Kütahya’nın yapılandırılacağı bir döneme giriyoruz. Sosyal belediyeciliği de Kütahya’ya getireceğiz.” İfadelerini kullandı.

‘VATANDAŞIN İSTEDİĞİ

KİBİRDEN UZAK OLMAMIZ’

Kütahya’nın yüzde 75-80 sağ merkezli bir şehir olduğuna dikkat çeken Başkan Kahveci, bunun tüm seçimlerde görüldüğünü ifade etti. 22 yıldır CHP çatısında biri olarak CHP’nin Kütahya’daki başarı grafiğinin sürekli yükseldiğine şahit olduğunu dile getiren Kahveci, “5, 4, 3, 2 ve şimdi de birinci parti olmuş bir partiden bahsediyorum. Toplumla bütünleşen, toplumun değer yargılarıyla kucaklaşmış bir CHP yavaş yavaş geliyor. Halkımızın bizden istediği şu “Bizim yanımızda olan her zaman bizimle işbirliğinde olan, Kütahya’nın gelişmesine kalkınmasına destek verecek, kendisine asla tepeden bakmayacak, kibirli olmayan yönetim kadroları.” Dedi.

BU DEĞİŞİME İNANANLAR İMZA ATTI

Bu değişime emekliler gençler ve kadınlarla imza attıklarını dile getiren Kahveci, “Bu başarı bize inanmış insanların başarısı. Geçmiş hangi partiye oy vermiş olursa olsun vatandaşlarımızın bizim söylemlerimize eylemlerimize bakarak ve bizi doğru okuyarak bize inanarak verdiği destekle biz Kütahya ittifakını kurduk ve Kütahya kazandı. Kütahya değişti ve inşallah Türkiye’de değişecek.” Şeklinde konuştu.

Kütahya’nın kendilerine güzel bir mesaj verdiğini belirten Kahveci, şu ifadeleri kullandı: “Kütahya’da bütün kurumlarla işbirliği uyum ve ahenkle, bütün partilerle bir koordinasyonla Kütahya’ya dokunarak siyaset üstü bir hale getirilerek kalkınan gelişen bir Kütahya’yı birlikte oluşturacağız. Başarı hepimizin, başarısızlık ise Eyüp kahvecinin hanesine yazılacağı bir döneme gireceğiz.”

‘SEBEBİNİ BİLİYORDUK’

İtiraz süreçlerine dair de konuşan Kahveci, seçimin iptali ya da tüm oyların yeniden sayılmasına dair hiçbir gerekçe, hukuki anlamda destekleyici bir bilgi belge olmadığı için MHP’nin itirazının havada kaldığını vurguladı. Mazbatayı aldıktan sonra devir teslim için bir gün daha beklemeyi kabul etmemelerinin sebebini de açıklayan Kahveci, “Çünkü mazbatanın iptali konusunda hukuki yolları denediklerini biliyorduk” Dedi.

M. RIDVAN CEBECİOĞLU




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *