İL GENEL MECLİSİ BAŞKANI MUAMMER ÖZCURA OLDU ‘AYRILMADAN AYRIŞTIRMADAN HİZMET EDECEĞİZ’

156

İl Genel Meclisi’nin 31 Mart Mahalli İdareler seçiminin ardından yapılan ilk toplantısında İl Genel Meclisi Başkanı yeniden Muammer Özcura oldu. Adaletten ve hizmetten ödün vermeyeceklerinin altını çizen Özcura, “Hep beraber çalışacağız. Her türlü hizmette ayrılmadan ayrıştırmadan birbirimize destek olacağız.” Dedi.

İl Genel Meclisi 2024 yılı Nisan Ayı Seçimli Toplantısı Özel İdaresi Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. İl Genel Meclisi Başkanlığı için tek isim ile gidilen seçimlerde İl Genel Meclisinin Mevcut Başkanı Muammer Özcura, yeniden başkan seçildi.

‘BÜYÜK BİR SORUMLULUK’

Son seçimden sonra vatandaşımızın sandıktaki tercihinin kendilerini bu şekilde bir yönlendirmeye getirdiğini ifade eden Muammer Özcura, “Sizlerin şahsıma vermiş olduğu tam yetki çünkü oy birliği ile seçiliyoruz; büyük bir sorumluluk. Bu da bizim ilimizde ilçemizde köylerimizde ayrıştırmadan birlik beraberlik içerisinde öncelik sırasına göre hep beraber hizmet etme sorumluluğu getiriyor” şeklinde konuştu.

‘ADALETTEN ÖDÜN VERMEYECEĞİZ’

Kütahya’ya için çalışırken adaletten ve hizmetten ödün vermeyeceklerinin altını çizen Özcura, “Hep beraber çalışacağız. Ayrılmadan ayrıştırmadan vatandaşımıza kazandıracağımız her türlü hizmette birbirinize destek olacağız. Verdiğiniz destek için çok çok teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

SEÇİMLERİN ARDINDAN İLK TOPLANTI YAPILDI

İl Genel Meclisi 2024 yılı Nisan Ayı Toplantısı İl Özel İdaresi Meclis Toplantı Salonunda meclisin en yaşlı üyesi olan Hüseyin Akşen Başkanlığında gerçekleştirildi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantıda İl Genel Meclisi Başkanı, Meclis birinci ve ikinci başkan vekilleri, Meclis 2 Asil Katip Üyesi, Meclis 2 Yedek Katip Üyesi seçimleri yapıldı.

Açılış ve yoklamanın ardından İl Genel Meclisi Başkanı için önergeler alındı. Gizli oylama ile yapılan seçimin ardından 37 oyun 36’sını alan Muammer Özcura yeniden İl Genel Meclisi Başkanı seçildi.

EŞİT OY SEBEBİYLE

KURA ÇEKİMİ YAPILDI

İl Genel Meclisi Başkanın ardından Meclis Birinci Başkan Vekilliği için iki isim önerildi. İl Genel Meclisinin MHP’li üyesi Ümit Çimen ve AK Parti’li üyesi Hüseyin Doğan arasında geçen birinci vekillik seçimlerinde oy kağıtlarından birine “Hüseyin” yazılması oyun geçersiz sayılmasına neden oldu. 37 oyun 18’ini Ümit Çimen 18’ini Hüseyin Doğan’ın alması ve 1 geçersiz oy sebebiyle tüzük gereği iki isim arasında kura çekilmesine karar verildi. Bu sırada meclis üyeleri arasında kısa bir tartışma da yaşandı. Kura sonucu Ümit Çimen İl Genel Meclisi Birinci Başkan Vekili oldu.

Meclis İkinci Başkan Vekilliği seçimlerine İl Genel Meclisi Birinci Başkan Vekili seçilen Ümit Çimen verdiği önerge üzerine tek aday olarak Hüseyin Doğan seçildi.

Meclis Asil Kâtip üyeliklerine ise Sadık Sarı ve Emin Volkan Çelik seçilirken; Meclis Yedek Katip Üyeleri Davut Karakurt ve Ömür Eldiven oldu.

ENGİN SAĞLAM




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *