“ÂLİM VE ÂRİF “ BİR RESSAM AHMET YAKUPOĞLU

400

Ressam Ahmet Yakupoğlu..

Aramızdan ayrılalı 6 yıl  olmuş.

Sanki dün gibi.

Nâmı ülke sınırlarını aşmış olsa da.. Mütevaziliği, doğal-sade hayatıyla büyük küçük herkesin gönlünde taht kurmuş değerli bir şahsiyet ve sanatçı.

O Kütahyalıların “Ahmet Abi” si..

Ressam Ahmet” i..

Görünmeden yaşayan “ bir gönül ehli.

Nuri Uygun hocanın ifadesiyle; “Âlim ve Ârif  bir insan”..

Mehmet Gürsoy üstada göre; “Başka bir şey.!”

Süleyman Çankaya’ya göre de; “Veli sanatçı, kâmil insan” dı.

Yalnız bu şehre değil ülkemize de alanında önemli katkıları olmuş.. Sanatını bütün dünyanın tanıyıp kabul ettiği özel bir isim.

                          ☆☆☆

Ressam Ahmet Yakupoğlu ; aynı zamanda neyzen, minyatürist, hat ve tezhip sanatçısı ve de duyarlı bir çevreci.

Ömrünün son döneminde kendi adına kuruduğu vakfı feshederek tüm mal varlığını, içerisinde 3 bine yakın kitabın yer aldığı kütüphanesini, 1500’ den fazla tablosunu gelecek nesillere miras olsun için, “tarihe not düşmek” adına DPÜ Dumlupınar Üniversitesine bağışlamış/emanet etmiştir.

                            ☆☆☆

Ressam Ahmet Yakupoğlu’nun vefatının 6.ncı yıldönümü etkinliğinde  DPÜ Rektörü Kâzım Uysal; zeminden kaynaklı sıkıntılar nedeniyle 4 senedir ibadete ve ziyarete kapalı kapalı olan ve Kütahyalıların merak ve sabırsızlıkla beklediği Çinili Camii’ nin  son durumuyla ilgili olarak basında yer alan konuşmasında; “Geçen hafta Anıtlar Kurulu’ ndan beklediğimiz onayı aldık. Şimdi en kısa sürede ihaleye çıkacağız ve Çinili Camii kentimize kazandıracağız. ”Rektör Uysal; Ahmet Yakupoğlu’nun evinin ise restorasyonun tamamlanmak üzere olduğunu, yakın zamanda açılışının yapılacağını ifadeyle;evinin, camisi ve müzesiyle birlikte adeta bir külliye olacağını, yeni nesillerin buralardan istifade edeceği müjdesini de vermiş.

Her Kütahyalı gibi bizim de yüreğimize su serpen bu sıcak haberlere en çok da Maltepe sakinleri sevindi. Umutları arttı.

 Bundan 6 yıl önce 2 Ekim 2016’ da aramızdan ayrılan “Suların ressamıAhmet Yakupoğlu’nu rahmetle anıyoruz. Mekânı cennet olsun.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *