YATIRIMCIYA KÜTAHYA’NIN AVANTAJI ANLATILIYOR

647

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odasında Lojistikte Devlet Destekleri Paneli’nde konuşan Veli Oğuz, lojistik konusunun Kütahya ili için oldukça stratejik bir konumu olduğunu vurgulayarak ‘’İl dışından gelen yatırımcılara Kütahya’nın lojistik avantajlarının anlatılıyor’’ dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Zafer Kalkınma Ajansının organizasyonuyla geçtiğimiz gün Kütahya Ticaret ve Sanayi Odasında Lojistikte Devlet Destekleri Paneli düzenlendi.

Üretici ve ihracatçı işletmelere yönelik lojistikte devlet destekleri kapsamında yeni teşvik unsurları geliştirilebilir mi? sorusu üzerinden yola çıkılarak organize edilen panele, Kütahya Vali Yardımcısı Buğra Karadağ, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veli Oğuz,  OSB ve TSO yetkilileri ile ihracat yapan firmalar katıldı.

Açılış konuşmasında Zafer Kalkınma Ajansı olarak Bölgemizin yatırım ortamının değerlendirilmesi ve illerimizin mevcut durumunun ortaya konulması için çeşitli saha çalışmalarının yapıldığını, söz konusu çalışmalar sayesinde de illerin yatırımlar açısından avantajlarının belirlendiğini vurgulayan Veli Oğuz, lojistik konusunun Kütahya ili için oldukça stratejik bir konu olduğunu vurguladı. Konuşmasının devamında Ajansın kurulduğu günden beri proaktif çalışmalar yürüttüğünü, yatırım danışmanlığı ve tanıtım faaliyetleri kapsamında il dışından gelen yatırımcılara Kütahya’nın lojistik avantajlarının anlatıldığını belirtti. KUTSO Başkanı ve Vali Yardımcısının konuşmalarının ardından Lojistik Destekleri ve Lojistiğe Yönelik Yeni Teşvik Unsurlarının Geliştirilmesi konulu panele geçildi.

Ticaret Bakanlığı Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdürlüğü, Lojistik ve Taşımacılık Hizmetleri Dairesi Başkanı Akın Ak’ın sunumuyla başlayan panel, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Lojistik ve Kombine Taşımacılık Dairesi Başkanı Sinan Oğuz’un sunumuyla devam etti. İlgili Bakanlıkların lojistik destekleri hakkında yapılan bilgilendirme sunumlarında mevcut destekler ile Bakanlıkların önümüzdeki dönemde odaklanacağı konular üzerinde duruldu. Ardından Kütahya Defterdarlığı, Gelir Müdürü V. Vildan Alp lojistik kapsamında uygulanmakta olan vergisel destekler hakkında bilgilendirme yaptı. Son olarak, Gürok Holding Lav, Mamul Depolar ve Sevkiyat Müdürü Ahmet Alper Sezer ile Gürok Holding – GCA,  Depolar ve Sevkiyat Müdürü Ali Ulvi Zengin sahada yaşanan sorunlar ve firmaların lojistik işlemlerini hızlı ve kalite bir şekilde tamamlayabilmek için ihtiyaç duyduğu düzenlemeler hakkında görüşlerini sundu.

Panel, katılımcılardan gelen soruların cevaplanmasının ardından sona erdi. FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *